Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Junior spoordag bij de STAR

F: Lars Blaauw

STADSKANAAL/VEENDAM – Buiten zijn de temperaturen onder het vriespunt.  Voorjaar lijkt ver weg, maar toch is het voorjaarsvakantie. In deze voorjaarsvakantie rijden de treinen van Museumspoorlijn STAR op woensdag 28 februari en zondag 4 maart tussen Stadskanaal en Veendam.

 Opwarmen in de trein

Op beide dagen rijdt de trein drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanuit Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.45, 13.30 en 16.00 uur. Vanaf station Veendam kan men om 12.00 en 14.45 uur instappen voor een reis terug in de tijd. De rijtuigen in de trein zijn allemaal verlicht en verwarmd. Dus lekker opwarmen in de trein en genieten van het winterse landschap! En als dat nog niet genoeg is: op woensdag 28 februari is er in het station Stadskanaal ook heerlijke erwtensoep verkrijgbaar.

Junior Spoordag

Op zondag 4 maart worden er extra activiteiten voor de jonge bezoekers georganiseerd.  Je kunt oefenen met rangeren op onze rangeerbaan. Of ritjes maken met de pomplorrie. Ook kun je een stukje meerijden met de machinist.  Ga je verkleed als conducteur? Plaats dan je mooiste foto op de Facebookpagina van Museumspoorlijn STAR en maak kans op een conducteursarrangement!

Historische diesellocomotief

De treinen worden getrokken door een historische diesellocomotief uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Tijdens de winterperiode is stoomlocomotief 52 8060 in de werkplaats te vinden voor groot onderhoud. De stoomlocomotief zal weer vanaf Tweede Paasdag rijden.

Meer informatie

Reserveren voor de ritten in de voorjaarsvakantie is niet nodig. Treinkaartjes zijn te koop aan de loketten in de stations Stadskanaal en Veendam. Meer informatie is te vinden op onze website: www.stadskanaalrail.nl en op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/museumspoorlijnstar.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.