Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

‘Heel Sorghvliet Kookt’ nu ook in Veenkade

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Samen koken en eten is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en een gezellige t­ijd te beleven. Daarom organiseert Zorggroep Meander samen met welzijnsorganisatie Compaen en scholengemeenschap Winkler Prins onder de noemer ‘Heel Sorghvliet Kookt’ maandel­ijks gezonde en gezellige maalt­ijdkringen met jongeren en alleenstaande 65-plussers.

De derde maaltijdkring gaat 12 maart van start in Veenkade op iedere tweede maandag van de maand. Wilt u ook meekoken en aanschuiven? Aanmelden kan via activiteitencoördinator Stieneke Kram, 0598 68 68 68. Deelname kost €2,50 per persoon. Is vervoer een probleem? Dan zorgt Zorggroep Meander voor een oplossing!

Eerder startten al twee andere maaltijdkringen voor jong en oud in Veendam. De maaltijdkringen op de derde dinsdag van de maand in de Breehorn en op de derde woensdag van de maand bij Compaen hebben inmiddels een kleine vaste groep deelnemers. Maar er is nog ruimte.

Elke maand worden er maaltijdkringen gehouden waarvoor ouderen zich kunnen aanmelden. Iedere keer schuift een aantal jongeren van het Winkler Prins aan bij de maaltijd. Er wordt gekookt onder professionele leiding van een kok en een diëtiste. Betrokkenheid bij de wijk vindt Zorggroep Meander erg belangrijk. Voor dit project wil Zorggroep Meander bewoners uit Veendam benaderen en de onderlinge verbinding versterken. Ze hoopt hiermee ouderen te kunnen ondersteunen om hun sociale netwerk te vergroten.

Achtergrondinformatie
Dit project maakt onderdeel uit van het landelijke programma “Meer Veerkracht, Langer thuis”, dat mogelijk wordt gemaakt door het fonds NutsOhra. Dit fonds financiert projecten die zich richten op de thuiswonende (eenzame) oudere (65+).

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.