Direct naar de inhoud.

Veenkracht in Valthermond

  • door:
  • op:
Veenkracht met eigen ‘liedties’ van zand en veen

VALTHERMOND – Zaterdag 10 maart 2018 staan in Cultureel Centrum no. 11 in Valthermond de veenkoloniën centraal, met de muzikale, multi-mediale voorstelling “Veenkracht, dansen op het veen”. Aansluitend brengt zangeres Marion Maters uit Buinen een gezellig en intiem programma met “Liedties van Zand en Veen”. Een unieke dubbelvoorstelling op het veen.

Veenkracht gaat over verleden, heden en vooral toekomst van de veenkoloniën. Over de glasblazers, die zich er vanuit ver in Duitsland vestigden, waardoor grote industriële bedrijvigheid ontstond. Over het bijzondere van het gebied, over samenwerken, zelf initiatief tonen en over het nieuwe de kans geven. De voorstelling wordt, in een high tech en duurzaam decor, gespeeld door Ellen Vierveijzer en Marion Maters. Dansers Selmar Jurian en Linda van Asselt, beiden opgegroeid in de veenkoloniën, verlenen op bijzondere wijze hun medewerking.

In het verhaal maakt de choreograaf een dans: Van krimp naar trots. Maar het lukt niet: “Alles smoort hier in het veen”. De wetenschapper wil helpen. Alleen: hoe? Welke rol speelt het verleden? Of de magie in het veen? En wat betekent die mysterieuze code? Net als vroeger gebeurt er ook nu van alles in het veen. Voordat dat zo helder is als glas. Maar dan wordt het ook helemaal duidelijk: In het verleden behaalde resultaten geven veel inspiratie voor de toekomst! Meer info op www.maters-roberti.nl en www.kunstinleven.nl.

Na de pauze bezingt Marion Maters de invloed die het Drentse zand en veen op een mens kunnen hebben. Met veel zelfgeschreven Drentse liedties en een aantal passende al bestaande nummers komt Marion met “Liedties van Zand en Veen” heel dichtbij! Marion gaat graag met haar publiek in gesprek en is een enthousiast vertelster. Grappig, serieus, ontroerend, gezellig. Menigeen verzucht na afloop van een voorstelling van Marion Maters dan ook: ‘Wat hebben we het leuk gehad!’

Zaterdag 10 maart begint de voorstelling om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Een kaartje kost 15 euro. Reserveren kan via www.ccno11.nl of telefonisch (bij voorkeur ’s avonds) bij Anneke Klok: 06-48775715, of Stephan de Vries: 06-10762959.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal