Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrouwen in de lokale politiek

Alina de Roo

BORGER – Leefbaar Borger-Odoorn is de enige politieke partij in Drenthe met zoveel vrouwen hoog op de kandidatenlijst. Alina de Roo (secretaris): “Alle vrouwen op onze lijst hebben een duidelijke gezamenlijke missie: politiek dichter bij de bevolking brengen door inwoners op te zoeken, te luisteren en aandacht te hebben voor wat speelt in de leefomgeving. Onze partij krijgt nu al veel positieve reacties op deze nadrukkelijk vrouwelijke samenstelling van de kandidatenlijst”.

Juiste politieke agenda voor de inwoners

Nog steeds is de politiek een wereld waarin vooral mannen actief zijn, ook in de gemeente Borger-Odoorn. Van de 21 raadsleden zijn slechts 3 een vrouw. Daarmee is de raad geen afspiegeling van de gemeente. Hierdoor herkent de inwoner zich niet of onvoldoende in de politieke vertegenwoordiging en brengt de politieke agenda onvoldoende die zaken naar voren die ook daadwerkelijk spelen in de gemeente. Thema’s als zorg, onderwijs en cultuur krijgen met vrouwen in de politiek meer aandacht.

Een ander politiek debat

Vergelijkbaar met het andere geluid dat klinkt met toetreden van vrouwen in de boardroom in het bedrijfsleven, zo ontstaat met een andere verhouding man/vrouw in raadszaal, ook een ander inhoudelijk debat. Een debat waarin meer geluisterd wordt naar elkaar, meer ruimte is voor inhoud en er meer aandacht is voor afstemming met de omgeving. De partij hoopt dat zij na de gemeenteraadsverkiezingen ook daadwerkelijk haar invloed kan gaan uitoefenen op het politieke debat en agenda door zitting te nemen in de gemeenteraad.

Meer informatie over de samenstelling van de kandidatenlijst en het programma van de partij, is te vinden op de website: www.leefbaar-borger-odoorn.nl . Inwoners kunnen ook vragen stellen via de Whatsapp berichtenservice (06 – 55 45 45 89)

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.