Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schone schepen dankzij vrijwilligers

VEENDAM – Het Veenkoloniaal Museum bezit twee museumschepen. Een is nog in de vaart, de ander ligt op het binnenplein van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Vorig jaar zijn de schepen van binnen opgeknapt. Dit jaar werd de buitenzijde schoongemaakt in het kader van NL Doet.

De schepen werden aangepakt door een aantal vrijwilligers, waarbij ook museum directeur Hendrik Hachmer de handjes uit de mouwen stak. Zo werd de Ebenhaezer o.a. met een hogedrukspuit schoongespoten. De museumschepen Ebenhaezer en de Familietrouw glimmen weer als vanouds. – (Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.