Direct naar de inhoud.

Action terug naar winkelcentrum de Helling

  • door:
  • op:
Archieffoto: WasHaFotografie-winkelcentrum de Helling 2015

OUDE PEKELA – Het filiaal van de Action keert terug naar winkelcentrum de Helling in Oude Pekela. Wethouder Hennie Hemmes maakte dit vrijdag 16 maart 2018 bekend namens het college van de gemeente Pekela. De verwachting is dat in de herfst van dit jaar de Action haar deuren opent in het winkelcentrum.

Oude Pekela Centraal
Het centrumgebied van Oude Pekela is in ontwikkeling. Het wordt voor en door Pekelders ingericht. De terugkeer van de Action naar de Helling is hier een onderdeel van het plan Oude Pekela Centraal. De Action zit nu nog gevestigd aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Op deze locatie worden in de toekomst woningen gebouwd.

Grote aankoop
De gemeente Pekela heeft het pand aan de Feiko Clockstraat, waar de Action nu gevestigd is, gekocht. Door deze grote aankoop is er in totaal aan 4000m2 minder leegstaande winkelruimte in Pekela. Het centrum van Pekela wordt hierdoor compact en heeft geen kans op verpaupering. Deze visie wordt uitgewerkt in het centrumplan Oude Pekela Centraal.

Mooie ontwikkeling
Wethouder Hennie Hemmes: ‘’Het is een mooie ontwikkeling en een prima invulling voor de leegstaande panden in de Helling. Er ontstaat op deze manier meer loop in het winkelcentrum en daar gaan de gevestigde ondernemers ook van profiteren.’’

Ingezonden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal