Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen geven Palmpasenstokken aan ouderen

Palmpasen St Antoniusschool Musselkanaal

MUSSELKANAAL – De leerlingen van de St. Antoniusschool in Musselkanaal maken jaarlijks Palmpasenstokken. Deze geven ze weg aan de ouderen in Musselkanaal. Ook dit jaar is er weer hard gewerkt om de stok zo mooi mogelijk te versieren.

Vastenactie

Tijdens de vastenperiode wordt op de St. Antoniusschool ook geld ingezameld voor de vastenactie. Dit jaar gaat de opbrengst naar een project in Nepal. De stichting “Holland  Building” helpt daar kinderen en volwassenen in een nieuwe gezondheidskliniek.

De leerlingen hebben een spaarpotje gekregen en kunnen geld sparen door thuis klusjes te doen. Eén leerling gaat bijvoorbeeld elke dag de vaatwasser uitruimen voor een kleine bijdrage. Een andere leerling gaat een week lang proberen zijn kamer opgeruimd te houden.

Ouderen

In een lange felgekleurde stoet trokken de leerlingen met hun Palmpasenstokken door het dorp. De Palmpasenstokken zijn door de kinderen weggegeven aan de bewoners van de Beukenhof, de A-Horst, de Prinshoeve en de Heggerank. De leerlingen zijn elk jaar weer onder de indruk van het enthousiasme van de ouderen over hun zelfgemaakte Palmpasenstok.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.