Direct naar de inhoud.

Verruiming openingstijden Goede Vrijdag

  • door:
  • op:
Winkelen in Veendam – F: Peter Panneman

VEENDAM – Winkels in de gemeente Veendam mogen op Goede Vrijdag (10 april) langer open zijn. In de gemeente is het al mogelijk om iedere dag, ook op zon- en feestdagen, een winkel open te hebben van 06.00 tot 22.00 uur. Voor Goede Vrijdag is dit echter beperkt tot 19.00 uur. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus en de drukte van het paasweekend mogen de winkels op Goede Vrijdag ook tot 22.00 uur open zijn.

De veiligheid en gezondheid van inwoners en winkeliers en winkelpersoneel staat voorop. De meeste supermarkten en drogisterijen moeten op dit moment een streng deur-beleid hanteren waarbij per vierkante winkelmeter een beperkt aantal klanten toegelaten wordt. Om de doorstroom van het winkelend publiek zo rustig en veilig mogelijk te laten verlopen is een verruiming van de openingstijden verstandig.

Het is niet verplicht om de winkel open te hebben. Het is aan de desbetreffende ondernemer om te bepalen of de winkel open is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-