Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

‘De eeuwige geest van de Langeleegte’ in de Breehorn

Schrijver Willem Molema

VEENDAM – Op 12 april geeft Willem Molema in de Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam, een lezing over zijn boek ‘De eeuwige geest van de Langeleegte’. Het boek met herinneringen aan 100 jaar voetbal in Veendam verscheen in februari van dit jaar. De lezing begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Toegang is gratis.

“De ‘Eeuwige geest van de Langeleegte’ gaat over clubiconen als Henk Nienhuis en Jan Korte, over de drama’s van overleden spelers, over de harde leerschool van trainer Leo Beenhakker en over erotiek en romantiek. Kortom, in dit boek leeft de geest van een van de beroemdste voetbalstadions eeuwig voort.”

Willem Molema werd geboren op 3 maart 1952 in Veendam en woont nu in Oude Pekela. Hij werkte vanaf 1973 op de sportredactie van de toenmalige Winschoter Courant en werd drie jaar later verslaggever bij het voormalige Nieuwsblad van het Noorden (nu Dagblad van het Noorden). Daarnaast was hij 37 jaar voetbalscheidsrechter en jarenlang voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Veendam e.o. (nu Oldambt en Veenkoloniën).

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.