Direct naar de inhoud.

Countryzanger Will Stevens overleden

  • door:
  • op:
Will Stevens op bezoek bij streekomroep RTV1 in 2016

STADSKANAAL – Countryzanger Will Stevens is vorige week tijdens Pasen op 70 jarige leeftijd overleden. De populaire country en streektaalzanger was al enige tijd zeer ernstig ziek. Afgelopen vrijdag hebben familie en vrienden in besloten kring afscheid van hem genomen.

Will begon op z’n 15e in de muziek en speelde 18 jaar lang als drummer/zanger in diverse orkesten, zoals het ‘RCW trio’, ‘The Music Sounds’ o.a. met Henk Wijngaard en Ger Terwisga, ‘Magic Moon’ en ‘The Swingers’. Uiteindelijk ging hij solo verder als countryzanger.

Een greep uit zijn repertoire: Een verzamel-LP, een single en 4 eigen CD’s in het Groninger dialect, te weten: ‘Schreven in’n boom’ (1991 met herpersing in 2004), ‘Twaispoor’ (1997), ‘Deukies in mien haart’ (1999) en ‘achtenfatteg'(2016). In 2003 komt er een Engelstalige CD ‘I’m in the mood’.

Nashville

In juni 2005 worden 4 songs (geschreven door Dick van Altena) opgenomen in de Bayou-studio in Nashville USA. Drie songs komen op verzamel-promotie-CD’s, welke over de hele wereld verspreid werden door Stardust Records. In december 2006 verscheen een DVD met 12 songs, inclusief de 4 songs opgenomen in Nashville.

Veenkoloniën 

Zanger Will Stevens laat in 2011 letterlijk zijn (muzikale)stem horen dat hij tegen de plaatsing van windmolens is in het mooie Drents/Groningse Veenkoloniale gebied. “Bie Ons Gain Windmeulens”. Will schoof ook regelmatig aan bij de lokale en regionale omroepen en was een graag geziene gast aan tafel bij de presentator.

(R.I.P. Will Stevens (70 jaar) Nieuw Buinen – Stadskanaal ).

(Woensdagavond 11 april kun je kijken en luisteren naar een special over Will Stevens op RTV1 televisie)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal