Direct naar de inhoud.

Countryzanger Will Stevens overleden

 • door:
 • op:
Will Stevens op bezoek bij streekomroep RTV1 in 2016

STADSKANAAL – Countryzanger Will Stevens is vorige week tijdens Pasen op 70 jarige leeftijd overleden. De populaire country en streektaalzanger was al enige tijd zeer ernstig ziek. Afgelopen vrijdag hebben familie en vrienden in besloten kring afscheid van hem genomen.

Will begon op z’n 15e in de muziek en speelde 18 jaar lang als drummer/zanger in diverse orkesten, zoals het ‘RCW trio’, ‘The Music Sounds’ o.a. met Henk Wijngaard en Ger Terwisga, ‘Magic Moon’ en ‘The Swingers’. Uiteindelijk ging hij solo verder als countryzanger.

Een greep uit zijn repertoire: Een verzamel-LP, een single en 4 eigen CD’s in het Groninger dialect, te weten: ‘Schreven in’n boom’ (1991 met herpersing in 2004), ‘Twaispoor’ (1997), ‘Deukies in mien haart’ (1999) en ‘achtenfatteg'(2016). In 2003 komt er een Engelstalige CD ‘I’m in the mood’.

Nashville

In juni 2005 worden 4 songs (geschreven door Dick van Altena) opgenomen in de Bayou-studio in Nashville USA. Drie songs komen op verzamel-promotie-CD’s, welke over de hele wereld verspreid werden door Stardust Records. In december 2006 verscheen een DVD met 12 songs, inclusief de 4 songs opgenomen in Nashville.

Veenkoloniën 

Zanger Will Stevens laat in 2011 letterlijk zijn (muzikale)stem horen dat hij tegen de plaatsing van windmolens is in het mooie Drents/Groningse Veenkoloniale gebied. “Bie Ons Gain Windmeulens”. Will schoof ook regelmatig aan bij de lokale en regionale omroepen en was een graag geziene gast aan tafel bij de presentator.

(R.I.P. Will Stevens (70 jaar) Nieuw Buinen – Stadskanaal ).

(Woensdagavond 11 april kun je kijken en luisteren naar een special over Will Stevens op RTV1 televisie)

22 reacties op “Countryzanger Will Stevens overleden”

 1. De wereld zal een groot zanger en een lieve man missen.
  Wij als buurtgenoten van will missen hem sowiezo.
  Heel veel strekte voor vrienden en famille.

 2. Met het overlijden van Will Stevens is een echte Kanaalster heengegaan. Veel inwoners uit de Kanaalstreek hebben kunnen genieten van zijn muziek. Of hij nu optrad voor grote of kleine gezelschappen: het maakte hem niet uit. Will was een prettig mens, die tijdens elk optreden vergezeld werd door zijn vrouw. Zij bediende de geluidsknoppen. Will was ook populair. Met name bij onze Oosterburen maakte hij furore.
  Veel sterkte toegewenst aan zijn familie en vrienden.

 3. Wat hebben we van je genoten….we zullen je missen op de countryfestivals…Rust Zacht Wil
  Heel veel sterkte voor zijn vrouw en naaste familie

 4. wat hebben wij als line dancers veel gebruik gemaakt van zijn muziek en altijd erg genoten van zijn optredens van deze lieve man een groot verlies heel veel sterkte gewenst voor zijn vrouw en familie en vrienden

 5. Nieuws dat even binnenkwam…. Will Steven’s overleden. We hebben Wil een z’n vrouw een aantal keren mogen begroeten in de studio. Een mooi en enthousiast mens met passie voor z’n muziek. Wij wensen alle familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.

  Havenstad FM / muziekexpress

 6. Jaren geleden toen ik nog country programma’s presenteerde vaak in de studio gehad….een aimabel man is van ons heen gegaan…..As e die ropt den kist mor goan…..rust zacht Will…..

 7. De zoon van onze oude buurvrouw in Nieuw-Buinen. Altijd vriendelijk, sympathiek en sociaal. Geboren artiest, dat was zijn lust in leven. (warme stem) Familie en vrienden veel sterkte toegewenst.

 8. Lieve familie fans en vrienden
  Gecondoleerd met het verlies van onze lieve collega countryzanger Wil Stevens.
  Ook ik heb hem persoonlijk gekend en ik zal zijn lieve lach en mooie stem nooit vergeten.
  Heel veel sterkte toegewenst.liefs Grace Reece

 9. Mijn lieve oom is niet meer, mis nu al zijn droge humor en zijn passie voor muziek.
  onze rondreis door canada zal ik nooit vergeten.het afscheid was mooi en ontroerend.
  bedankt voor de mooie tijd

 10. Dat was even schrikken en slikken bij het horen van dit tragisch bericht. Veel te vroeg is Will van ons heengegaan. Wat blijft zijn de prachtige herinneringen die wij in allerlei plaatsen hadden waar wij gezamelijk een optreden hadden. Wij als Stiefkiekers en Will als zanger. Samen hebben we veel nageprast en vooral gelachen. Wij wensen Bouwina en kinderen veel sterkte.
  Bert Bults & Jakob Rijnberg (ex Stiefkiekers)

 11. Lieve familie. Wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe met het verlies van Will. Als collega kan ik zeggen het was een top gozer.. Karel Nijlaan

 12. Hallo Bouwina,leider jetzt erst Erfahren vom Ableben von Will -durch langen Aufenhalt im Ausland-Irena und ich-es ist ein Schock und ein tiefer Schmerz für uns-ich habe Will vieleicht vor drei Jahren kennengelernt durch Musik im Staatskanal-was mir und Irena sehr gut gefallen hat-so folgten einige Wiedersehen-leider konnten wir den Kontakt nicht größer Aktivieren,was ich sehr schade fand-da ich viel ins Ausland mußte-Ich habe Will als einen aufrechten und symphatischen Menschen kennengelernt der voll auf meiner Wellenlänge lag-Für uns unfasbar eine Tragödie-die uns Schmerz füllen läßt.Dir Liebe Bouwina wünschen wir in dieser schweren Zeit viel Kraft-Mut-verliere den Glauben nich,behalte seine Musik und alles Gute von Will in deinem Herzen,so wirst du stark sein.Wir füllen mit Dir-und solten den Kontakt beibehalten-Viele Liebe Grüße von Irena -Peter -aus Bunde-Wymeer-Ostfriesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-