Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ZVV Borger kampioen na zege op SJS

.

BORGER – ZVV Borger 1 is vrijdagavond 6 april kampioen geworden in de 2e klasse na een 9-4 overwinning op SJS 1 uit Stadskanaal.

In een zeer boeiend duel keek Borger bij rust zelfs tegen een 1-3 achterstand aan. Alleen winst volstond voor de titel en dus rechtte men in de 2e helft de rug en keerde men uiteindelijk het tij. De 9-4 was een lichtelijk geflatteerde uitslag, maar daar hadden de spelers van Borger maling aan, die zich in het feestgedruis konden gaan storten na het laatste fluitsignaal.

Al tijden stond vrijdag 6 april omcirkeld als de dag waarop ZVV Borger 1 kampioen kon worden. Een week eerder werd met 18-3 gewonnen van de Slingerij, waardoor een overwinning op SJS 1 volstond voor het kampioenschap. Gezien de vorm van de laatste weken moest dat geen probleem zijn voor de koploper, maar dat bleek in eerste instantie toch wat anders uit te pakken.

Borger begon dan nog wel goed aan de wedstrijd door snel voor te komen, maar liep daarna in het mes van de tegenstander. Een zeer goed gevulde Sporthal de Koel zag de bezoekers de 1-0 achterstand ongedaan maken en zelfs voorkomen met 1-3. Het werd stil in de sporthal en de spelers van Borger leken toch enigszins last te hebben van de spanning.

Die spanning werd na rust snel weggespeeld doordat de thuisploeg snel op gelijke hoogte kwam. Het spel bleef in hoog tempo op en neer gaan en Borger pakte de voorsprong, maar zag deze snel teniet gedaan worden. De thuisploeg moest er hard voor knokken, maar wist een beslissend gaatje te slaan naar 6-4. Daarmee was het verzet van SJS wel gebroken en konden de groenhemden zelfs nog uitlopen naar een geflatteerde 9-4 eindstand.

Zo pakte ZVV Borger 1 de dik verdiende titel, die er al een aantal weken aan zat te komen. Het keert zodoende terug in de eerste klasse, waar het lang geleden ook al eens in speelde. Het kampioenschap mag een puike teamprestatie genoemd worden en is tevens een mooie beloning voor het beleid van de zaalvoetbalvereniging Borger.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.