Direct naar de inhoud.

Luisterconcert van Peter Schaap in De Verrekieker

  • door:
  • op:

DROUWENERMOND – Op zaterdagavond 14 april staat Peter Schaap op het podium van De Verrekieker in Drouwenermond. ‘Adem mijn adem’, ‘De hoge heren van het dorp’ en ‘Vliegen als een vogel’. Midden jaren 70 waren het grote hits voor de Groninger zanger Peter Schaap. Met een toen al hippe baard en zijn gitaar toerde hij avond aan avond door heel Nederland en maakte 4 langspeelplaten met zelfgeschreven en -gecomponeerde Nederlandstalige liedjes. In 1976 ontving hij de ‘Zilveren Harp’ van de stichting Conamus.

Schrijver
Sinds begin jaren 80 verschoof de activiteit van Peter Schaap in de richting van het schrijven van kinder- en jeugdboeken en Fantasyromans voor volwassenen. In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de Euro-Award voor zijn romandebuut: “De Schrijvenaar van Thyll.” Inmiddels zijn er, naast korte verhalen voor volwassenen en voor jeugd in diverse tijdschriften en bundels, ruim dertig Fantasyromans van zijn hand verschenen.

Drie jaar geleden raakte Peter Schaap weer geïnteresseerd in liedjes. ‘Nadat er een plank uit een kast was gevallen, kwam er een schoenendoos tevoorschijn met oude geluidsbandjes.’ Het bleken opnames uit de jaren 60, nog voor de tijd dat hij zijn grote successen vierde. ‘Ik vond het leuk om dat terug te horen en tot mijn verrassing zat er best leuk spul tussen.’ Het materiaal van die banden is het startpunt voor zijn album ‘Zonder Meer’ dat begin vorig jaar uit kwam en bevat zestien nummers, meest Nederlandstalig, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.

Aanvang 20.30 uur, de deur gaat open om 20 uur en entree €10,-. Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036, tevens kaartverkoop aan de deur. Kunst- & Cultuurpodium De Verrekieker is te vinden aan het Zuiderdiep 43 in Drouwenermond en op www.verrekieker.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal