Direct naar de inhoud.

Eerste naober krijgt contract bij sociaal team

  • door:
  • op:
Monique Starke met wethouder Frits Alberts en Lammie Polling van sociaal team de Hondsrug in Borger.

BORGER ODOORN – Monique Starke sleept als eerste naober een jaarcontract in de wacht. Zij startte samen met nog zeven andere naobers in oktober 2017 in de gezamenlijke pilot van stichting sociale teams Borger-Odoorn, Andes en Cosis.

Het traject heeft tot doel deelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces. In een half jaar tijd maakte
Monique zichzelf onmisbaar bij het sociaal team. Medio september vorig jaar ging zij als naober enthousiast van start bij sociaal team de Hondsrug met telefonische en administratieve werkzaamheden. Inmiddels zijn haar taken verder uitgebreid en is Monique met haar contract als teamondersteuner voor 28 uur per week, een echte aanwinst voor het sociaal team.

Proeftuin
Wethouder Frits Alberts feliciteerde Monique vanmorgen met haar jaarcontract. Frits Alberts: “Vorig jaar begonnen we met het project in een soort proeftuin. We zien dat dit heel positief uitpakt en daarom hopen we ook dat we dit traject nog zeker een aantal jaren kunnen voortzetten. Natuurlijk hopen we dat ook andere bedrijven de kracht van deze werkwijze zien en aanhaken. Voor kandidaten als Monique maakt zo’n kans echt het verschil om weer volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij en daar doen we het voor!”

Werkervaring opdoen
Monique voelt zich trots en gelukkig met haar arbeidscontract: “Ik hoop echt dat ik een voorbeeld ben voor andere mensen. En dat ze net als ik deze kans grijpen en er wat van gaan maken!” Lammie Polling, als een van de begeleiders werkzaam in het traject, voegt nog toe dat de insteek van het traject is om kandidaten een jaar lang werkervaring op te laten doen. “De naobers kunnen zelf ontdekken of het werk bij hen past of toch een andere richting kiezen. Ook training en opleiding behoort tot de mogelijkheden. En elke zes weken komt de groep bij elkaar om hun ervaringen te delen. En dat is heel waardevol”, aldus Lammie.

Alle naobers die september/oktober 2017 van start gingen, zijn nog in beeld. Vier van hen zijn werkzaam bij de sociale teams, een bij Andes en twee bij Cosis. De intentie is om deze naobers straks ook een contract aan te bieden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal