Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalsternacht en Koningsdag in Stadskanaal

Koningsdag

STADSKANAAL – Op donderdag 26 april vindt vanaf 21.30 uur traditiegetrouw de ‘Knoalsternacht’ plaats in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen. De Knoalsternacht duurt tot 04.00 uur.

Op vrijdag 27 april vieren we Koningsdag in Stadskanaal met één van de grootste vrijmarkten van de regio. Van 08.00 uur tot 17.00 uur bruist het centrum! Vanaf 12.00 uur zullen op diverse podia liveoptredens zijn.

Verkeer en vervoer
Op 26 en 27 april zijn de Hoofdstraat vanaf de Drouwenerbrug tot de Stationslaan, de Menistenlaan en de Beneluxlaan afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Op de rijbaan mogen geen voorwerpen of standplaatsen worden geplaatst, om een goede doorgang voor hulpverleningsvoertuigen te garanderen.

Extra buslijnen
Voor de Knoalsternacht rijden op de 26e ’s avonds en ’s nacht de volgende extra buslijnen van/naar Stadskanaal:
Lijn 24 Winschoten – Pekela’s – Stadskanaal – Borger: rijdt elk uur, met dit jaar enkele extra ritten tussen Winschoten en Stadskanaal.
Lijn 73 Stadskanaal – Musselkanaal – Ter Apel: rijdt twee keer per uur

Nieuw dit jaar lijn 74/110 Veendam – Bareveld – Stadskanaal – Musselkanaal – Valthermond – Emmen: rijdt elk uur.
Qliner 312 Stadskanaal – Gasselte – Gieten – Groningen: rijdt dit jaar twee keer per uur.

Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, of een kaartje kopen bij de chauffeur. De vertrektijden van de (extra) bussen zijn beschikbaar via de website van Qbuzz externe website , hier kan ook een reis worden gepland waarin de extra bussen zijn opgenomen.

Alcohol
Het is gedurende beide dagen verboden alcohol te verkopen (schenken), tenzij u een ontheffing van de burgemeester hebt. Deze kunnen nu niet meer aangevraagd worden. Er zal door de horeca en toezichthouders strikt worden toegezien op de verkoop en het doorgeven van alcohol aan minderjarigen. Alle bezoekers dienen een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in verband met leeftijdscontroles voor alcohol. Het zelf meebrengen van alcohol (of andere dranken) en glaswerk is niet toegestaan, u riskeert een boete en inbeslagname.

Voor horecapunten op het evenemententerrein en in eventueel geopende horeca geldt dat het verboden is glaswerk te gebruiken en consumpties in blikken te verstrekken. Alleen plastic bekers zijn toegestaan.

Toiletten
Op heel veel plekken staan toiletvoorzieningen en afvalcontainers. Gebruik deze vooral, zodat we het centrum en de omgeving schoon kunnen houden.

Namens de Stichting City Events en de Algemene Handelsvereniging Stadskanaal wensen wij iedereen plezierige, veilige – en voor degene die op de vrijmarkt staan – succesvolle dagen toe!

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 0599-631 631.

(Bron: gemeente Stadskanaal)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Knoalsternacht en Koningsdag in Stadskanaal

  1. Het is leuk,alleen het lawaai is enorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.