Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel handtekeningen tegen sluiting AZC Musselkanaal

F: B.J. Brinkman –  (reportage NPO / EenVandaag)

MUSSELKANAAL – (video) – Veel inwoners van Musselkanaal hebben een petitie ondertekend waarin geschreven staat dat ze tegen sluiting van het AZC zijn. Het FNV heeft inmiddels meer dan duizend handtekeningen ingezameld. De handtekeningen en petitie worden woensdag 16 mei overhandigd aan Janet Helder van het COA.

De sluiting van het AZC in Musselkanaal raakt vele inwoners. Volgens de Musselkanaalsters is er in de afgelopen twintig jaar een speciale band opgebouwd met de asielzoekers. Danielle Wiek van vakbond FNV maakt zich daarom sterk voor aanblijven van het AZC Musselkanaal.

 

Videoreportage EenVandaag

Ook Natallia Kanavalava weet het zeker: AZC Musselkanaal is de beste. Helaas, het COA weet het zeker. Actie voeren helpt niet. In het najaar gaat het AZC in Musselkanaal dicht volgens een TV- reportage van de NPO in het programma EenVandaag.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.