Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordster sluit seizoen af met gelijkspel

PEKELA /ROLDE – Door de onverwachtse overwinning tegen Alcides vorige week was het een geslaagd Pinksterweekend voor de Pekelders. De winst zorgde voor handhaving in de eerste klasse en dat was dit seizoen het doel. Bovendien dus een mooi afscheid voor de vertrekkende trainer, Kenny Koning. De wedstrijd van zondagmiddag 27 mei was dan ook eentje voor de statistieken, alhoewel dit niet voor Rolder Boys gold. Voor hen was alles nog mogelijk.
Dat het voor Noordster een andere soort wedstrijd was dan voor Rolder Boys was in het begin heel duidelijk. Mede door wat onoplettendheid stonden de Pekelders al snel met 0-3 achter. Al snel had de rood-witte brigade de knop omgezet, want zo wil je een goed seizoen ook niet afsluiten. Door een intikker van Mark Wever en een afstandsschot van Rik Wubs was voor rust de spanning daarom terug in de wedstrijd: 2-3.
Veel doelpunten
Ook na de rust was het een waar doelpuntenfestijn. Dit begon met de gelijkmaker aan de zijde van Noordster. Een prachtig één-tweetje van Rik Wubs en Mark Wever zorgde ervoor dat laatstgenoemde de bal schitterend over de doelman kon heen wippen. Rolder Boys kwam daarna weer op voorsprong door binnen een paar minuten twee keer raak te schieten: 3-5. Door een prachtig afstandsschot van good-old Danny Wever, die binnen de lijnen was gekomen om zo nog een keer met zijn broer in het eerste te voetballen, kwamen de mannen op 4-5. Mark Wever had hiervoor al een publiekswissel gekregen, omdat er toch een reële kans bestaat dat dit zijn laatste wedstrijd was voor Noordster 1. Vanuit Pekelder oogpunt werd het seizoen nog goed afgesloten, want Rik Wubs scoorde vanuit een cornervariant de gelijkmaker: 5-5.
Zo sloot Noordster het seizoen af met een puntje en een keurige negende plek. Voor Rolder Boys wacht de nacompetitie en wie weet, als ze dit redden dan staat de wedstrijd van zondag ook volgend jaar weer op het programma.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.