Direct naar de inhoud.

Noordster pakt 3 punten dankzij overwinning

  • door:
  • op:
Noordster scoort – Foto Maick Adam

OUDE PEKELA – Vorige week pakte Noordster sinds lange tijd weer punten door gelijk te spelen op bezoek bij Heerenveen. Zondag gaven ze dit een vervolg door te winnen van FVC. De drie punten bleven in Pekela dankzij een 3-2 overwinning.

In de eerste helft gokte FVC op de snelheid van de spitsen door de lange bal te spelen en speelde dan ook veelal op de counter. De Pekelders probeerden het voetballend op te lossen, maar leden te vaak onnodig balverlies. Als je zelf probeert te voetballen, krijgt de tegenstander bovendien ruimte achterin en dit gebeurde dan ook direct aan het begin van de wedstrijd. FVC counterde en de 0-1 was een feit. Daarna bleef Noordster het voetballend proberen, maar foute keuzes in de eindpass zorgden voor weinig grote kansen.

De Friezen bleven gokken op de omschakeling en dit leverde een grote kans op. Damy Sinot leek het echter in de kiem te smoren middels een sliding, maar de scheidsrechter zag dat Damy hierbij ook de tegenstander raakte en gaf een penalty. De Pekelder goalie stopte net als vorige week de inzet, maar was in de rebound kansloos: 0-2. Noordster leek daarna door een goede combinatie de aansluitingstreffer te maken, maar de inzet van Christian Drent werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft werd Noordster eindelijk beloond. Kees Dun werd de diepte ingestuurd en liep zijn directe tegenstander eruit en schoot beheerst raak: 1-2. Niet veel later kreeg de ploeg van Gerard Wiekens wat het verdiende, namelijk de gelijkmaker. Maarten Koetje hield de bal knap binnen op de achterlijn en omspeelde zelfs zijn tegenstander. Laatstgenoemde verwachtte niet dat de Pekelder middenvelder zo snel was en maakte de overtreding. Kees Dun tekende vervolgens voor zijn tweede van de middag door de penalty onhoudbaar binnen te schieten: 2-2. De Pekelders bleven daarna de bovenliggende partij, maar pogingen van Ronald Paans en Michael Lap misten de precisie.

Tien minuten voor tijd zette FVC even aan en middels goed combinatiespel kwamen de Friezen dichtbij de Pekelder zestienmeter, maar de eindpass of de scherpte ontbrak om de winnende treffer te maken. De winnende goal viel nog wel. De keeper van FVC kwam uit zijn goal, terwijl de laatste man van de Friezen op randje zestien het kopduel aanging met Ronald Paans. Door dit onnodige uitkomen kon de spits van Noordster de bal door koppen op Kees Dun, die hiermee voor een zuivere hattrick tekende, en zodoende stond de 3-2 op het scorebord. Daarna was het nog even billen knijpen voor de Pekelders, maar grote kansen kwamen er niet meer en de driepunter was een feit.

Gezien de wedstrijd was de uitslag terecht. Als er één ploeg was die het meeste aanspraak maakte op de overwinning dan was het Noordster. De drie punten zijn voor Noordster ook van grote waarde om de aansluiting met de bovenste plekken weer te vinden. Bovendien is dit een goede opstap naar de derby volgende week: Noordster – WVV.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal