Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PVV wil sluiting Asielcentrum Ter Apel

GRONINGEN – Naar aanleiding van de gewelddadige steekpartij op 4 mei jl. en de structurele overlast in Ter Apel wil de PVV een lobby starten om de Centrale opvanglocatie in Ter Apel te laten sluiten. Er worden onvoldoende maatregelen genomen door het COA, de politie, de gemeente Westerwolde en de Staatssecretaris om de veiligheid van de onze burgers te garanderen, zowel binnen als buiten het asielcentrum.

Naast de veiligheid van burgers, betreft dit ook beleidsgebieden waar de provincie actief is, zoals de verslechtering van de leefbaarheid en economie, waaronder de detailhandel en het toerisme.

Deze aan uitgeprocedeerde asielzoekers gelinkte overlast en geweldsincidenten hadden voorkomen kunnen worden als er geen asielcentrum was geweest. De PVV dient bij de Statenvergadering aanstaande woensdag een motie over deze kwestie in om het Rijk, CAO en de Gemeente Westerwolde te bewegen om het asielcentrum Ter Apel te sluiten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.