Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Groningen werkt samen de Grünen in Niedersachsen

1e conferentie in Leer (DL)

GRONINGEN – De wereld houdt niet op bij de grens met Duitsland. Vanuit die gedachte werkt GroenLinks Groningen samen met de Grünen aan de andere kant van de grens, in Niedersachsen. ‘We hebben gemeenschappelijke belangen en problemen die we samen kunnen oppakken’, aldus de partijen.

Gemeenschappelijke aanpak

Afgelopen zaterdag werd in Leer door enthousiaste leden van beide partijen uitgebreid gesproken over vijf onderwerpen: goed openbaar vervoer ook over de grens, lokale werkgelegenheid, landbouw waarin plaats is voor de natuur, versimpeling van de politiek door populistische partijen en duurzame energie. Allemaal onderwerpen die zich van grenzen niets aantrekken en die vragen om een gemeenschappelijke aanpak.

Met de conferentie in Leer is een eerste stap gezet op weg naar samenwerking.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.