Direct naar de inhoud.

Tien winkelpanden aan de Navolaan gekocht

Navolaan uitzicht – Foto: B.J. Brinkman – RTV1

STADSKANAAL – Voor de vernieuwing van het centrum werkt Stadskanaal aan een betere uitstraling, een betere toegankelijkheid en sterkere looproutes. Ook neemt de gemeente winkeloppervlakte uit de markt om leegstand terug te dringen. De aanpak van de Oude Markt en omgeving vormt een belangrijk onderdeel van het centrumplan. Voor de uitvoering moet vastgoed worden aangekocht. Met de verwerving en op termijn de sloop van het complex met tien bedrijfsruimten aan de Navolaan 8-13 wordt circa 2.000 m2 winkelvloeroppervlakte aan de voorraad onttrokken. Op dit moment staan er 4 panden leeg.

Verhuizen

Met de andere ondernemers zijn gesprekken gaande over het verhuizen naar een ander winkelpand in het centrum. Wethouder Goedhart Borgesius: “Met de aankoop ontstaat er ruimte om de herinrichting van de Oude Markt en omgeving voor te bereiden. Het is een belangrijke stap in de realisatie van een compact en aantrekkelijk winkelcentrum met regionale uitstraling.”

Op 9 november 2017 heeft de provincie Groningen € 1,9 mln. uit het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid 2016-2020 toegekend en op 29 januari 2018 heeft de raad besloten een budget van    € 4,2 mln. voor de ontwikkeling van het centrum beschikbaar te stellen.Het verworven vastgoed aan de Navolaan is een complex met tien bedrijfsruimten, bestaande uit de panden Navolaan 8 t/m 13. De panden zijn van eigenaar Vastned Retail Nederland B.V. gekocht voor een koopprijs van € 1,0 mln. kosten koper.

Visie

In juli 2016 heeft de raad de Visie winkelcentrum Stadskanaal vastgesteld. De hoofdlijnen van deze visie zijn: een duidelijke stedenbouwkundige structuur, als basis voor de beleving van het recreatieve winkelen, goed bereikbare parkeerfaciliteiten met voldoende parkeercapaciteit, een compact kernwinkelgebied met aantrekkelijke aanlooproutes, aanpak van leegstand / afname winkelvloeroppervlak en een goede uitstraling van de winkels en winkelstraten.

4 reacties op “Tien winkelpanden aan de Navolaan gekocht”

  1. even wat historie. Volgen mij zijn de panden ooit eens begonnen als het Kruit en Kramer complex, later gekocht door Sijpkes reizen die daar, jammer genoeg, op failliet is gegaan en toen kennelijk voor een boedelprijs naar de huidige eigenaar(?) gegaan en dus dus voor 1 mln gekocht door de gemeente. (Mochten er mensen zijn met aanvullingen/ correcties in ben benieuwd.)

    Er zijn meerdere opties mogelijk daar iets moois van te maken.

  2. Mooi, daadkrachtig optreden zal het centrum verbeteren. Geen overbodige luxe!
    De investering betaald zicht later uit. Goed bezig!

  3. waar is de 2 Miljoen investering van de provincie die in 2016 werd gegeven voor het centrumplan Musselkanaal om de verpaupering tegen te gaan van de leegstaande winkelpanden.
    Nu lees je dat de Gemeente Stadskanaal € 112.000 beschikbaar stelt voor de winkeliers om hun gevels aan te passen. Wel vreemd want waar zijn de € 1.888.000 gebleven van de 2 Miljoen. Of kan ik niet creatief rekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-