Direct naar de inhoud.

Herdenking omgekomen brandweermensen

Foto: Willem van der Werf

VEENDAM – (video) – Jaarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking plaats voor de overleden brandweer mannen en vrouwen. De herdenking biedt nabestaanden en directe collega’s de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken en vindt plaatst bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

Veendam

Bij de kazerne van de brandweer Veendam vond ook een herdenking plaats. De brandweermannen en -vrouwen kwamen hier samen om o.a. collega Wiebe de Vries te herdenken met een ereboog van water. Ook werd er stilgestaan bij alle andere collega’s die omkwamen tijdens het uitoefenen van hun vak. Op alle kazernes in het land hingen zaterdag 16 juni tussen 11.00 en 13.00 uur de vlaggen halfstok.

Een videobijdrage van ParkstadVeendam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-