Direct naar de inhoud.

Dolce Vita op de grens Eexterveenschekanaal – Wildervank

  • door:
  • op:

WILDERVANK – In een lommerrijke ‘secret garden’ genieten van wijn, design, kunst en muziek. Dat is het gloednieuwe evenement ‘Wine & Design’, dat op zondag 19 augustus van 14.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in de idyllische tuin rondom het voormalig gemaal bij de sluis in Eexterveenschekanaal, op de grens van Groningen en Drenthe, bij Wildervank. Deze zinnenprikkelende middag is in het leven geroepen door Wijnprofessor en designatelier Arti-D.

Gebruik van restmaterialen
Eigenaar Wim Davids van Arti-D ontwerpt en produceert exclusieve decoratie- en gebruiksartikelen van restmaterialen. In zijn atelier in de flank van de secret garden laat hij deze middag zijn ontwerpen zien en geeft hij toelichting over het ontstaan ervan en de gebruikte materialen.

Wijnproeverij
In het gelegenheidsproeflokaal wanen de gasten zich voor even in la douce France. ‘Wijnprofessor’ Henri Grachten uit Stadskanaal selecteerde exclusieve wijnen uit Zuid-Frankrijk die de gasten mogen proeven met enkele passende hapjes. Wijnprofessor koos voor betaalbare, deels biologische wijnen voor uiteenlopende smaken, zoals rood, wit, mousserend en zoet. “Ik richt me op ambachtelijke wijnmakers die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar de Nederlandse consument niet zo snel zouden vinden. Het is een korte lijn tussen de wijnmaker en de wijnliefhebber”, vertelt Grachten. De gasten kunnen deze middag ook deelnemen aan de mini-workshops die hij verzorgt.

Pop-up galerie
In een speciaal voor de gelegenheid opgezet pop-up galerie zijn schilderijen te zien van diverse kunstenaars, zowel professionals als amateurs. Zo zijn er enkele litho’s te zien van Johann Faber van De Ploeg. Ook is er een minutieus gerestaureerde Citroën 2CV AK 350 bestel-eend uit 1968 met slechts 400 kilometer op de teller te bewonderen, een unieke auto die nooit nieuw in Nederland op de markt is gebracht.

Funbury van Eduard Daams
In de secret garden zijn de restanten te zien van de installatie Funbury van beeldhouwer Eduard Daams, de vorige bewoner van het gemaal. De huidige bewoner Wim Davids vertelt het verhaal achter dit bizarre project.

Aanmelden

Het Dolce Vita evenement ‘Wine & Design’ vindt plaats aan de Semsstraat 16 in Eexterveenschekanaal (ingang Polderweg). Toegangskaarten kosten 9,50 euro. Gezien de zeer beperkte hoeveelheid kaarten, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan tot en met maandag 13 augustus door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL12RABO0360765149, ten name van H. Grachten, onder vermelding van uw naam en e-mailadres en het aantal personen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal