Direct naar de inhoud.

55+ Schaaktoernooi ‘Denken onder Stoom’

  • door:
  • op:
Theo Mooijman ‘Denkt onder Stoom’

VEENDAM – Het zesde  S·T·A·R  55+ Schaaktoernooi ‘Denken onder Stoom’ komt eraan. Vier ronden worden gespeeld in de trein tijdens eerste twee retourritten van Stadskanaal naar Veendam. De laatste ronde wordt gespeeld in een rustige ambiance: de filmzaal van het museum van de S.T.A.R. in Stadskanaal.  De spelers worden geacht om 10 uur aanwezig te zijn. Rond de klok van vijf is het afgelopen.

Theo Mooijman van de schaakvereniging S.C. Veendam: “Het spelen in een rijdend spoorwegrijtuig vergt het een en ander van de spelers. De stukken wiebelen en hebben de neiging om langzaam naar een andere veld te schuiven. Het denkproces zal dan ook regelmatig moeten worden onderbroken om de stukken weer op het juiste veld te zetten”.

Deelnemen

Het toernooi is bedoeld voor 55-plussers, maar als er nog plaats is kunnen ook jongere schakers deelnemen. Er zijn nu nog enkele plaatsen beschikbaar. Indien voor 26 augustus een e-mail wordt gestuurd naar thcm@kabel.netvisit.nl  krijgt men die zondagavond per e-mail bericht of men kan deelnemen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal