Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen nieuwe zoutputten meer bij Veendam

VEENDAM – Nedmag mag geen nieuwe zoutputten boren bij Veendam, omdat de verwachte maximale bodemdaling meer is dan toegestaan. Dat zegt Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) in een advies aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het advies is een reactie op een incident afgelopen april. Toen is bij Nedmag bij Tripscompagnie op 1800 meter diepte een scheur ontstaan in het dak van een groot cavernecluster waardoor er pekel-lekkage ontstond.

Goed nieuws

SP Veendam fractievoorzitter Harrie Schoonewille noemt het advies geen nieuwe putten te boren goed nieuws. Schoonewille: ” Een oordeel waar hoop uitspreekt voor de betrokken en gedupeerde omwonenden. Heel voorzichtig wil ik alvast mijn felicitaties uitspreken. Gezien de recente ontwikkelingen, een ernstig calamiteit van het afgelopen voorjaar en het oordeel van SodM lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat er bij een nieuwe aanvraag een vergunning wordt verleend. Ik ben dan ook ontzettend trots op alle actievoerende bewoners en actiepartijen.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.