Direct naar de inhoud.

Deze week in de podcast Verkiezingen in de Veenkoloniën: Een opvallend links geluid van een rechtse partij

  • door:
  • op:
De podcast verkiezingen in de Veenkoloniën over de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

REGIO – In de podcast ‘Verkiezingen in de Veenkoloniën’ gaat RTV1 in gesprek met lijsttrekkers van de verschillende partijen in Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn. Deze week was het in de gemeente Stadskanaal de beurt aan Grietje Schipper van de PvdA en in Veendam werd Lian Veenstra van de SP aan de tand gevoeld. In Borger-Odoorn spraken we met Janny Hofsteenge van de VVD wat haar plannen zijn.

In Veendam wil de SP dat inwoners gemakkelijker toegang hebben tot de hulp en zorg die ze nodig zijn. Lijsttrekker Lian Veenstra: ‘Mensen raken zichzelf vaak kwijt in formulieren en procedures. Terwijl wat je wilt is dat wanneer mevrouw De Vries zegt ik red het niet meer in mijn eigen huis met mijn dementerende echtgenoot, dat er zo snel mogelijk iemand op de stoep staan.’ Dat kan volgens Veenstra bijvoorbeeld door in de verschillende dorpen en wijken een vast spreekuur te hebben waar mensen met zorgvragen en problemen terecht kunnen.
 
Ook moet er volgens de SP goed gekeken worden naar de verkeerssituatie in en om Veendam. De partij pleit voor een groot onderzoek naar de verkeersbewegingen in Veendam, hoe de ontsluiting verbeteren.

Stadskanaal

Met Grietje Schipper hebben we het onder andere over de armoede in de regio. Volgens de lijsttrekker van de PvdA zien we die armoede niet altijd. ‘Er zijn hier in de regio best veel mensen die echt net of net niet kunnen rondkomen. We hebben een inflatie van 2%,  maar de pensioenen gaan niet omhoog. Dat is gewoon te triest voor woorden. Je zou echt terug moeten naar een systeem zodat ze wel alle kosten kunnen betalen.’

Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn horen we een opvallend links geluid bij de VVD. Zo wil de partij onder andere de voetpaden en fietspaden aanpakken. ‘Die vergeten we wel eens in de wegendiscussie, maar het is belangrijk dat onze inwoners een wandeling kunnen maken zonder omhoog staande stoeptegel. Hetzelfde geldt voor de fietspaden.’ Daarnaast wil de VVD hoog inzetten op wonen en wil het meer doen aan preventie binnen het sociaal domein.

De podcast is te beluisteren via SpotifyGoogle Podcast en Apple Podcast



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal