Direct naar de inhoud.

SP stelt kamervragen over sluiting kinder- en kraamafdeling

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis (F: B.J. Brinkman RTV1)

STADSKANAAL – Naar de mening van SP-kamerlid Henk van Gerven is de kwaliteit, veiligheid en keuzevrijheid van de ziekenhuiszorg evident in het geding, nu Treant het besluit heeft genomen de kinder- en kraamafdeling Hoogeveen en Stadskanaal te sluiten. Van Gerven roept Minister Bruins op in te grijpen. Van Gerven stelt onder meer vragen over de rol van de zorgverzekeraars die immers uit een oogpunt van bereikbaarheid en kwaliteit van de klinische verloskunde zorg dienen te dragen voor het behoud van deze afdelingen voor Bethesda en Refaja.

Opheldering

Ook vraagt hij opheldering over de rol van de Inspectie die zich feitelijk klakkeloos neerlegt bij het besluit van
Treant. Van Gerven maakt de Minister er nogmaals op attent dat zowel de huisartsen, de verloskundigen en de gemeenten Stadskanaal en Hoogeveen ernstig bezwaar aantekenen tegen het besluit van Treant.
Tevens merkt het kamerlid op dat Treant mogelijk verder in financiƫle problemen gaat komen door de sluiting van de kinder- en kraamafdelingen.

Kamerdebat

Bevallingen die voorheen in Hoogeveen en Stadskanaal plaats zouden vinden, zullen voortaan slechts voor een klein deel in Emmen gebeuren. De SP kamervragen zijn een opmaat voor een kamerdebat over de kwestie. Bij het eerdere kamerdebat van juni vroeg de oppositie de Minister al in te grijpen. Regeringspartijen CDA en CU hielden hun kruit op dat moment droog en namen genoegen met toezeggingen van Minister Bruins dat deze onderzoek zou laten doen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal