Direct naar de inhoud.

Lian Veenstra voor SP Veendam de verkiezingen in

  • door:
  • op:
Lian Veenstra

VEENDAM – Lian Veenstra is de lijsttrekker voor de SP in Veendam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart komend jaar. Afgelopen woensdag stelden de leden van de SP in Veendam de top 7 van haar kandidatenlijst vast. De afgelopen twee verkiezingen was Harry Schoonewille de lijsstrekker. Hij staat nu op plek nummer twee.

Veenstra: “Vier jaar geleden mocht ik als nieuwkomer in Veendam in de luwte van Harry Schoonewille de nummer twee op de lijst zijn. Nu, na ruim 6 jaar wonen en grond schieten in Veendam durf ik het aan om het stokje van hem over te nemen.
Oprechte keuze
In 2018 werd Veenstra gekozen als raadslid in Veendam, maar vertrok 2 maanden later naar Stadskanaal als wethouder. “Er was daar een probleem en ik bleek de oplossing te zijn, met pijn in mijn hart. Want er is geen grotere eer dan volksvertegenwoordiger te mogen zijn in je eigen gemeente. De keuze voor het lijsttrekkerschap is daarmee nu dan ook een oprechte keuze voor Veendam!”.
Nieuwe gezichten
De top van de lijst bestaat naast Veenstra en Schoonewille uit oud en nieuw gedienden. Luuk Jonker op nummer drie maakt nu ook al deel uit van de fractie. Op plek vier vinden we de eerste nieuwkomer, Linda van der Ende, die al een tweetal jaren rondom de afdeling en fractie meedraait. Na haar op 5, Alexander Beijne, hij was voor 2018 al een korte periode raadslid voor de SP. Op nummer 6 staat de jongste nieuwkomer, Kelly Veenstra, met haar 19 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Huidig raadslid Angelique Schoonwille kiest deze ronde voor plek 7, en voor het leiden van de lokale SP-afdeling.
Mensen uit Veendam
Veenstra: “Naast een strijdvaardige fractie is een strijdvaardige en sterke SP afdeling van cruciaal belang om de politiek van de mensen echt op het bordje van bestuurders te krijgen. We kunnen in het gemeentehuis nog zoveel bedenken, maar als we daar de verhalen van de mensen niet meer te horen krijgen, als we de mensen van Veendam niet mee laten praten dan zijn we als SP geen knip voor neus waard! Met Angelique als kopvrouw in de afdeling en met mij als kopvrouw van de lijst gaan we, met ons allen, die strijd aan!”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal