Direct naar de inhoud.

Kids United krijgt ereprijs op Freddie Pranger Memorial

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Onno en Margriet Kukler van Kids United hebben tijdens de Freddie Pranger Memorial een ereprijs in ontvangst mogen nemen. De organisatie van het inmiddels als maar groter wordende G-Voetbaltoernooi van SJS uit Stadskanaal heeft de prijs in het leven geroepen om personen of instanties te eren voor hun inzet voor het G-Voetbal.

G-Topper Bokaal

De prijs, die de naam “G-Topper Bokaal” heeft gekregen, ging naar het echtpaar Kukler omdat zij het initiatief hebben genomen om in de stad Groningen een organisatie op te zetten voor voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ze kwamen daartoe omdat er in Groningen zelf geen enkele voetbalvereniging te vinden was die G-Voetbal aanbood. Het bijzondere er aan is dat Onno en Margriet alles in hun eentje moeten regelen. Waar veel G-Voetbalteams onderdeel zijn van een vereniging en daar alle faciliteiten tot hun beschikking hebben, ontbreekt dat bij Kids United. Geen eigen veld en geen kantine en dus ook geen kantine-inkomsten. Toch zijn ze er in geslaagd een groot aantal voetballers aan het spelen te krijgen. Deze prestatie was voor SJS aanleiding om de eerste G-Topper Bokaal aan hen toe te kennen. De uitreiking vond plaats op zaterdag 1 september, tijdens de zevende editie van de Freddie Pranger Memorial door Foppe de Haan en SJS voorzitter Marc van der Aa.

De belangrijkste prijs van de Freddie Pranger Memorial, de Albert Stevens Aanmoedigingsbokaal, ging dit jaar naar het Duitse Karthaus Kickers. De Asser Boys/Gorecht combinatie en HS’88 konden elk een fraaie hoofdprijs van FC Emmen stichting Naoberschap United in ontvangst nemen uit handen van Glenn Bijl en Luciano Slagveer.

Groot succes

Het inmiddels vermaarde G-voetbaltoernooi van SJS was weer een groot succes. Met 30 teams uit binnen en buitenland werd het een drukte van belang aan de Julianastraat in Stadskanaal. Niet eerder konden er zoveel teams worden ingeschreven en ook de publieke belangstelling neemt elk jaar toe. Omdat het weergoden ook nog eens goed meehielpen en de organisatie vlekkeloos verliep, was het algemene oordeel van de deelnemende verenigingen en gasten, dat dit de beste Freddie Pranger Memorial tot nu toe was. Eregast Foppe de Haan genoot zichtbaar bij het uitreiken van de vele prijzen. Er was extra grote waardering voor zijn aanwezigheid, omdat hij rechtstreeks vanuit Kaapstad naar SJS was gekomen, slechts onderbroken door een kleine tussenstop thuis in Friesland, om zich te verkleden en op te frissen.

Veel lovende woorden waren er ook van vertegenwoordigers van sponsoren. Zij stimuleerden de mensen van SJS om door te gaan met dit prachtige evenement en de eerste toezeggingen voor bijdragen voor volgend jaar zijn al weer binnen. Voorzitter Marc van der Aa hierover: “SJS legt de lat hoog. Met 30 teams zijn we natuurlijk dik tevreden, maar er kan nog wat bij. We kunnen op ons complex 36 G-teams in toernooiverband laten spelen. Nog 6 erbij dus, het liefst van ver weg. Met de hulp van de fondsen en vakantiebungalowpark Pagedal hier om de hoek is dat zeker haalbaar. SJS kan dat aan. We hebben er de kennis én de mensen voor.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal