Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uitvaartvereniging OUVW heet nu Mekander

VEENDAM – Mekander, dat is de nieuwe naam van de Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam – Winschoten (OUVW). Directeur Akke Vrijmoeth licht de verandering toe: Hoewel OUVW beschrijft wat we doen en waar we voornamelijk werkzaam zijn, zegt het niet wie we zijn. We staan dichtbij onze leden en hun nabestaanden en zochten een naam die daar beter op aansloot. Daarom heet OUVW vanaf nu Mekander. Want afscheid nemen, dat doen we met elkaar. Met Mekander.”

Aansluiten op identiteit

Om tot de nieuwe naam te komen, is de hele dienstverlening van de vereniging nog eens kritisch tegen het licht gehouden. “Als je aan wilt sluiten bij je identiteit, moet je die wel heel erg helder hebben. We hebben daarom niet alleen gekeken naar wat onze wensen waren, maar ook en vooral naar of we ook een stapje extra konden zetten voor de leden. Want je kunt wel zeggen dat je het voor de leden doet, maar we laten het liever zien”, aldus Vrijmoeth.

Noaberschap
“Ons belangrijkste principe is het noaberschap. Dat is altijd al onze basis geweest”, zegt Vrijmoeth. “Dat is een eeuwenoud principe, maar nog steeds van deze tijd. Toen we daar over nadachten, merkten we ook dat een ander principe, namelijk onze uitkeringssystematiek, verouderd was. Daar hebben we de daad bij het woord gevoegd, de systematiek is verbeterd.

Vroeger werd bij de vereniging een vast pakket van producten en diensten ingekocht. Dit pakket moest worden afgenomen bij de vereniging. Bij veel uitvaartverenigingen gebeurt dat nog steeds. Wij hebben naar de wensen van onze leden geluisterd. Vanaf nu worden onze pakketten niet alleen meer in goederen en diensten uitgekeerd. De kosten die worden besteed aan de uitvaart, betalen wij tot de hoogte van de overeengekomen pakketwaarde gewoon uit. Het gaat ons er namelijk niet om dat je alle producten van ons afneemt, het gaat ons erom dat we helpen bij een mooi en waardig afscheid.”

Fusie
De Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. is ontstaan na een fusie van de Winschoter Uitvaartvereniging en De Laatste Eer Veendam-Wildervank en Omstreken U.A. De Vereniging heeft ruim 17.000 leden die voornamelijk wonen in het verzorgingsgebied Oost-Groningen. Diedel Wessels Uitvaartverzorging is een volle dochter van de Vereniging en verzorgt de complete uitvaart en de nazorg voor de leden en niet-leden van de Uitvaartvereniging. De Onderlinge heeft de beschikking over het rouwcentrum in Veendam en in Muntendam en neemt deel in het Uitvaartcentrum en crematorium van Winschoten.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.