Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hoe gaat een uitvaart tijdens corona?

Jan-Willem Stout tijdens 1 op Vrijdag

RTV1 – Afscheid nemen van een dierbare is nooit makkelijk, maar in tijden van de coronacrisis wordt het nog moeilijker. Op dit moment mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn bij een uitvaart. ‘Dat is inclusief ons als uitvaartverzorger en een eventuele spreker of dominee’ geeft Jan-Willem Stout aan.

Waar je normaal gesproken een hand geeft bij het condoleren of soms zelfs een knuffel is dat nu niet mogelijk. Er komen verschillende ideeën bovendrijven om toch medeleven te tonen. Eén van die ideeën is om de hand op het hart te leggen.

Toen het virus net in Nederland uitbrak had het bedrijf van Jan-Willem gelijk veel vragen. ‘Kunnen we nog wel opbaren?’ ‘Mag de kist nog open?’ ‘Kan er überhaupt wel een afscheid georganiseerd worden?’. Jan-Willem is blij dat hier nog wel mensen aanwezig mogen zijn bij de uitvaart. ‘Gelukkig hebben we nog de kans om de uitvaart met maximaal 30 personen bij te wonen, maar in Italië mag dat in sommige gevallen al niet eens meer.’Veel uitvaarten worden via een livestream uitgezonden. Mensen kunnen dan toch meekijken bij de uitvaart.

Als iemand met het virus overlijdt dan is het virus nog aanwezig in het lichaam. Middels koeling blijft het virus beter in tact, waardoor er toch opgebaard kan worden.

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.