Direct naar de inhoud.

Noorderpoort gastheer voor de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  • door:
  • op:
Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL – Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal is op donderdag 27 september gastheer voor de Nominatiebijeenkomst van de Groninger Ondernemingsprijs 2018. Voor de Groninger Ondernemingsprijs 2018 zijn in totaal tien ondernemingen genomineerd, waarvan negen bedrijven hun pitch houden op de Noorderpoortlocatie. Tijdens de Nominatiebijeenkomst pitchen de genomineerde bedrijven hun onderneming in precies drie minuten aan de professionele jury.

Top drie ondernemingen
Marcel Nieuwenweg, docent bij Noorderpoort én presentator bij de regionale omroep voor de provincie Groningen ‘RTV Noord’, presenteert de Nominatiebijeenkomst. Tijdens de Nominatieavond in Stadskanaal maakt de jury de uiteindelijke top 3 bekend. De prijsuitreiking vindt een maand later plaats, op donderdag 29 november, tijdens de feestelijke finale-avond in MartiniPlaza Groningen. Het is de tweede keer dat Noorderpoort gastheer is voor de Nominatiebijeenkomst. Vorig jaar werden de pitchpresentaties georganiseerd in de Noorderpoortlocatie in Winschoten.

Negen pitchpresentaties
Van de tien genomineerde bedrijven, nemen slechts negen deel aan de pitchpresentaties in Stadskanaal. Borgesius uit Stadskanaal heeft zich namelijk teruggetrokken uit de wedstrijd. ‘Helaas hebben wij het momenteel zo druk met interne en externe uitdagingen, dat we daar al onze aandacht voor nodig hebben. Het spijt ons bijzonder, maar het is helaas niet anders’, aldus financieel directeur Joost Rekker van Borgesius. ‘Ik ben onder de indruk van de professionaliteit waarmee de GOP te werk gaat en wens alle medegenomineerden heel veel succes!’ De genomineerde die wel hun pitch houden in Stadskanaal (op alfabetische volgorde): Bano (Groningen), Effektief Groep (Groningen), FritsJurgens (Kolham), HempFlax (Oude Pekela), Hibex (Groningen), Koopman Logistics (Zuidhorn), Koninklijke Oosterhof Holman (Grijpskerk), Roossien (Groningen) en Vandinter Semo (Scheemda).

Over de Groninger Ondernemingsprijs
De Groninger Ondernemingsprijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt aan een succesvolle Groninger onderneming. Alle bedrijven die langer dan vijf jaar bestaan, gevestigd zijn in de provincie en meer dan tien medewerkers hebben, mogen meedoen aan deze verkiezing. De Stichting Groninger Ondernemingsprijs stimuleert de Groninger economie, door excellente bedrijven zichtbaar te maken binnen een interessant en uitgebreid netwerk. Deelnemers aan de Groninger Ondernemingsprijs krijgen, naast veel publiciteit, een quickscan aangeboden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal