Direct naar de inhoud.

Vrijwilligers werven en behouden, zo doe je dat

  • door:
  • op:

VEENDAM/STADSKANAAL – Vrijwilligers en bestuursleden werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt vooral voor het besturen van een vereniging. Meerdere (sport)verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. Om een oplossing te bieden voor deze uitdaging organiseert Sterk Vrijwilligerswerk i.s.m. de steunpunten vrijwilligerswerk in Veendam, Pekela en Stadskanaal de succesvolle cursus ‘Meer vrijwilligers in Kortere Tijd’.

De cursus bestaat uit 4 workshops en is gebaseerd op een persoonsgerichte benadering van potentiele vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting van de vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties etc. Inmiddels hebben ruim 400 verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast. De workshops vinden plaats op de maandagavonden 12 november, 3 december en 14 januari. De 4e workshop in overleg. Er kunnen maximaal 10 verenigingen deelnemen en per vereniging maximaal 2 personen.

De kosten voor deelname zijn € 25 per vereniging. Aanmelding kan via het Huis voor de Sport: Erwin Bloeming email e.bloeming@hvdsg.nl of bel 06 51518826.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal