Direct naar de inhoud.

Inschrijven voor snel internet Borger-Odoorn

  • door:
  • op:

BORGER-ODOORN – Inwoners van het buitengebied van de gemeente Borger-Odoorn kunnen zich vanaf 5 november inschrijven voor snel internet. Initiatiefnemer Breedband Borger-Odoorn moet 920 contracten afsluiten voordat de aanleg van glasvezel kan beginnen. Wie in een gebied woont waar nog geen snelle internetverbinding mogelijk is, ontvangt deze week een informatiepakket.

Het initiatief om glasvezel aan te leggen is een gevolg van de toenemende vraag naar een snelle en stabiele internetverbinding in de buitengebieden. Volgens Sjaak Janson van Breedband Borger-Odoorn is glasvezel erg belangrijk voor de toekomst van het buitengebied. “Een snelle internetverbinding wordt steeds meer een basisbehoefte. Glasvezel zorgt ervoor dat we onze regio aantrekkelijk en leefbaar houden. Meer kansen voor iedereen en talloze nieuwe mogelijkheden”, aldus Janson.

Contracten

Het doel is om zo snel mogelijk 920 contracten af te sluiten. Met dat aantal kan gestart worden met de aanleg van het netwerk. Belangstellenden kunnen voor een abonnement een keuze maken uit vier providers die snel internet, telefonie en interactieve televisie aanbieden. Inschrijven kan tot 15 december. De provincie Drenthe, de Rabobank en de gemeente Borger-Odoorn leverden een fi nanciële bijdrage om het project van de grond te krijgen. Wethouder Freek Buijtelaar is tevreden dat de inschrijving nu van start gaat. “Dat is ook een groot compliment voor de coöperatie Breedband Borger-Odoorn. Mede door hun vasthoudendheid hebben onze inwoners nu de mogelijkheid om glasvezel aan te vragen”.

Informatieavonden

Belangstellenden die vragen hebben over glasvezel of over de keuze voor een provider kunnen terecht bij een van de informatieavonden bij hun in de buurt. Meer informatie over het glasvezelproject is beschikbaar op de website van Breedband Borger-Odoorn: www.breedbandborger-odoorn.nl

– Informatieavond Odoornerveen: Maandag 19 november van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Dorpshuis De Miet, Zuidzijde 16-C, Odoornerveen
– Informatieavond Drouwenerveen: Dinsdag 20 november van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Dorpshuis Het Vertier, Hoofdstraat 16-A, Drouwenerveen
– Informatieavond 2e Exloërmond: Woensdag 21 november van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Horecacentrum Spa, Zuiderdiep 209, 2e Exloërmond
– Informatieavond Drouwen: Maandag 26 november van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Dorpshuis Meester Hekman Hoes, Schoolstraat 10-A, Drouwen
– Informatieavond Valthermond: Dinsdag 27 november van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Dorps- en buurthuis De Wenakker, Gildeweg 11, Valthermond-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal