Direct naar de inhoud.

Aanleg glasvezel op bedrijventerreinen gestart

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Met een zwaai wordt het bord onthuld en is het officieel: de aanleg van glasvezel is gestart op de bedrijventerreinen Vleddermond, Dideldom (Stadskanaal) en Drentse Poort (Nieuw-Buinen). Bright Access, het bedrijf dat de glasvezel aanlegt, vierde dit donderdag met ondernemers op het bedrijventerrein Vleddermond.

Feestelijke aftrap van de aanleg
Het ziet er feestelijk uit: aan de Tinnegieter staat een partytent met een paar statafels en een mysterieus object onder een doek. Ondernemers en andere genodigden hebben zich verzameld en genieten van een hapje en een glas champagne. Veel van hen hebben al getekend voor een glasvezelverbinding of hebben de offerte op het bureau liggen.

Anderen zijn als partner betrokken bij het project. Om 4 uur neemt Janarthanan Sundaram, directeur van Bright Access, het woord. “Dit project had een lange aanloop, maar daardoor zijn we extra trots dat we deze week konden starten met de aanleg. Vanaf nu gaat het snel en kunnen ondernemers nog voor de zomer aangesloten worden op het glasvezelnetwerk,” aldus Janarthanan. Na enkele woorden van Nick Bruins, accountmanager bedrijven bij de gemeente Stadskanaal, laten de twee samen het doek vallen bij het mysterieuze object, waardoor er een bord wordt onthuld met de kreet: “De aanleg is gestart!” Er wordt geproost door de ondernemers: Stadskanaal is klaar voor de toekomst.

Innovatieve manier van werken
Bright Access zorgt er al sinds 2014 voor dat bedrijventerreinen worden voorzien van een glasvezelnetwerk. Dit project in Stadskanaal is echter bijzonder, aangezien er bij dit project een andere werkwijze wordt gebruikt. “We gaan dit keer voor het eerst boren, in plaats van graven,” vertelt Bright Access projectmanager DaniĆ«l Dorrestein. “We hoeven dus niet meer de hele route open te breken, maar we gaan op een paar plekken de grond in met een gestuurde boring. Met deze innovatieve manier van werken hebben de ondernemers minder overlast en kunnen ze sneller gebruikmaken van alle voordelen van glasvezel.”

Glasvezel van Bright Access
Het netwerk van Bright Access is 100% open. Ieder ICT-bedrijf kan er diensten over leveren. In de gemeente Stadskanaal en omgeving wordt onder andere samengewerkt met Cloudteq, Frema, Uiterwijk Telecom, Vos systems, Itass en Partell.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal