Direct naar de inhoud.

Bibliotheken organiseren lezing over digitaal nalatenschap

  • door:
  • op:

(F: Pixabay)
STADSKANAAL/VEENDAM – In de maand november organiseren de bibliotheken in Stadskanaal en Veendam een gratis lezing over digitaal nalatenschap.

We hebben steeds meer persoonlijke gegevens, vaak met een wachtwoord, op het internet staan. En ook de toegang tot onze pc, tablet of smartphone is beveiligd. Uit onderzoek van SeniorWeb is gebleken dat maar weinig mensen stilstaan bij hun digitale nalatenschap. In november gaat de bibliotheek met u in gesprek over onze digitale erfenis, want wat moet er met deze gegevens gebeuren na ons overlijden?

Lezing Digitaal nalatenschap
Renée Kamphuis en Wim Wijninga vertellen in deze lezing wat er komt kijken bij digitaal nalaten en hoe je dit praktisch kunt regelen. Van profielen op sociale media, tot digitale abonnementen en accounts bij webwinkels, Google of Apple. Als alles goed in kaart is gebracht, wordt het voor de nabestaanden een stuk makkelijker de zaken af te handelen.

Data en locaties
De lezing Digitaal nalatenschap vindt plaats in verschillende bibliotheken in Oost-Groningen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@biblionetgroningen.nl.

• Bibliotheek Veendam: donderdag 14 november van 14.00 – 15.30 uur
• Bibliotheek Stadskanaal: donderdag 21 november van 14.00 – 15.30 uur-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal