Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windpark heeft teveel windturbines ingepland

De plek waar de windmolens komen

BORGER-ODOORN – De Statenfractie van de PvdA vindt dat er te veel windmolens zijn ingepland in het Windpark Drentse Monden en Oostermoer. Volgens de Statenfractie is met het Rijk afgesproken dat in het gebied maximaal 150 megawatt aan windenergie mag komen.

De initiatiefnemers van het Windpark maakten echter vorige week bekend dat ze 45 windmolens willen plaatsen van ruim 210 meter hoog. Volgens de PvdA-Statenfractie hebben die molens een totaalvermogen van 175,5 megawatt. Dat is dus  25,5 megawatt meer dan is afgesproken.

De Statenfractie van de PvdA vindt dat de initiatiefnemers zich moeten houden aan de eerder vastgelegde 150 megawatt, de partij wil daarom dat er 7 windturbines minder geplaatst gaan worden in het windpark. De PvdA heeft inmiddels via schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd.

(Bron: RTV Drenthe)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Windpark heeft teveel windturbines ingepland

 1. In het DVHN vandaag (6 november) het volgende bericht over de inspanningen van de PVDA.

  Statenlid Hendrikus Loof (PvdA) stelde prompt kritische schriftelijke vragen toen hij las dat er zeven turbines meer komen in het gebied dan nodig is. Loof: ,,Juridisch zal er niets meer aan die zeven extra windturbines te doen zijn, maar we willen als PvdA toch een signaal afgeven. Ze hóeven die zeven turbines niet te bouwen. Het is een keuze.’’

  Zo, dat was de bijdrage van de PVDA. GEBAKKEN LUCHTPARTIJ
  Totaal niet meer relevante partij die voor de bühne nog even probeert een paar zieltjes te winnen.

  Toen de plannen voor deze windturbineparken aan het volk werden gepresenteerd hebben ze de kant gekozen van de projectontwikkelaars en de boeren. De bevolking is zwaar verneukt door deze partij van de arbeid.

  Na de statenverkiezingen zullen ze hopelijk helemaal verdwenen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.