Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spoorlijn via Stadskanaal opnieuw onderzocht

Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – De mogelijkheid om een directe spoorlijn van Twente, via Drenthe, naar de stad Groningen te leggen wordt opnieuw onderzocht. Dat plan werd gisteren goedgekeurd in Provinciale Staten van Overijssel.

Een deel van de verbinding ligt er al, maar in Drenthe en Groningen is nog werk aan de winkel. Zo zou het spoor tussen Emmen, Ter Apel, Musselkanaal en Stadskanaal nog gelegd moeten worden. De Overijsselse politiek wil dan ook dat samengewerkt wordt met de provincie Drenthe en Groningen, schrijft RTV Oost.

Nedersaksenspoorlijn

Het voorstel voor de ‘Nedersaksenspoorlijn’ komt van de partij ChristenUnie. De fractie wil onder meer weten wat de spoorverbinding uiteindelijk moet gaan kosten. “Tot nu toe wordt gesproken over 250 miljoen euro, maar misschien klopt dat bedrag inmiddels helemaal niet meer”, zegt fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie.
Inwoners 
Met een dergelijke spoorlijn kan snel heen en weer van Veendam (Oost Groningen) via Stadskanaal en Emmen (intercity knooppunt) naar Twente gereisd worden. Heel veel inwoners uit de diverse regio’s roepen al jaren om een dergelijke spoorverbinding.

Geplaatst door

Vrijwilliger bij RTV1

1 Reactie op “Spoorlijn via Stadskanaal opnieuw onderzocht

  1. het wordt tijd om een spoorlijn aan te leggen voor de regio met doet er al veel te lang over om dit te Realiseren .
    alleen met vergaderen kom je er niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.