Direct naar de inhoud.

Spoorlijn via Stadskanaal opnieuw onderzocht

  • door:
  • op:
Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – De mogelijkheid om een directe spoorlijn van Twente, via Drenthe, naar de stad Groningen te leggen wordt opnieuw onderzocht. Dat plan werd gisteren goedgekeurd in Provinciale Staten van Overijssel.

Een deel van de verbinding ligt er al, maar in Drenthe en Groningen is nog werk aan de winkel. Zo zou het spoor tussen Emmen, Ter Apel, Musselkanaal en Stadskanaal nog gelegd moeten worden. De Overijsselse politiek wil dan ook dat samengewerkt wordt met de provincie Drenthe en Groningen, schrijft RTV Oost.

Nedersaksenspoorlijn

Het voorstel voor de ‘Nedersaksenspoorlijn’ komt van de partij ChristenUnie. De fractie wil onder meer weten wat de spoorverbinding uiteindelijk moet gaan kosten. “Tot nu toe wordt gesproken over 250 miljoen euro, maar misschien klopt dat bedrag inmiddels helemaal niet meer”, zegt fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie.
Inwoners 
Met een dergelijke spoorlijn kan snel heen en weer van Veendam (Oost Groningen) via Stadskanaal en Emmen (intercity knooppunt) naar Twente gereisd worden. Heel veel inwoners uit de diverse regio’s roepen al jaren om een dergelijke spoorverbinding.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal