Direct naar de inhoud.

Landelijk voorzitter PvdA bezoekt Borger-Odoorn en Stadskanaal

  • door:
  • op:
Partijvoorzitter PvdA bezoekt regio (foto: Marc Dol)
Partijvoorzitter PvdA bezoekt regio (foto: Marc Dol)

STADSKANAAL / BORGER – Nelleke Vedelaar, landelijk voorzitter van de PvdA, heeft zaterdag Borger-Odoorn en Stadskanaal bezocht. In Nieuw Buinen bezocht ze de voetbalvereniging, samen met kandidaat-Kamerlid Peter Zwiers (nummer 45) uit 2e Exloërmond en een aantal lokale PvdA’ers. Siert van der Laan vertelde over de strijd van de voetbalclub om zonnepanelen te kunnen plaatsen op hun accommodatie. Door een vol elektriciteitsnet was het lang niet mogelijk om de panelen te kunnen plaatsen. Zwiers heeft zich hier vanuit de politiek lang voor ingezet. Uiteindelijk heeft de provincie Drenthe een oplossing geboden, waardoor de panelen nu geplaatst zijn.

Ondanks de stevige wind hebben Van der Laan, Vedelaar en Zwiers de panelen op het dak bekeken. Binnenkort gaat het systeem de eerste energie leveren en kan de voetbalvereniging naar een lagere energierekening toe en daarmee de sport betaalbaar houden.

Nelleke Vedelaar – F: PvdA.nl

Omzien naar elkaar
Bas Scholte Aalbes vertelde over de actie Soep op de Stoep. Een initiatief die in coronatijd is ontstaan om eenzaamheid tegen te gaan en om om te zien naar elkaar. Na een geslaagde Soep op de Stoep-actie in Borger-Odoorn is het ondertussen landelijk een succes. Bas, samen met Ankie Huijing, initiatiefnemer van deze actie heeft met vele vrijwilligers ontzettend veel mensen van soep voorzien en het einde is nog niet in zicht. Zowel Scholte Aalbes als Van der Laan mochten rekenen op lovende woorden van Nelleke Vedelaar. Ze prees hun inzet voor anderen en liet weten het enorm bij de sociaaldemocratie te vinden passen.

Nedersaksenlijn
Na het bezoek aan Borger-Odoorn werd een bezoek gebracht aan het station van Stadskanaal. Daar werden ze ontvangen door Henk Kwak van stichting Nedersaksenlijn en bestuursleden van de STAR. De PvdA wilde graag in gesprek om het belang van de Nedersaksenlijn, de spoorverbinding tussen Groningen-Stadskanaal-Emmen naar Twente te benadrukken. In het gesprek werd duidelijk dat de spoorlijn goed is voor de economische ontwikkeling van de regio, maar ook zijn er punten van aandacht meegegeven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal