Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lening voor ouderen om langer zelfstandig te wonen

Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Aanpassingen voor een toekomstbestendige woning, dat is het doel van de blijverslening die vanaf 1 januari via de gemeente aangeboden wordt. Met de lening kunnen huiseigenaren met een zorgvraag aanpassingen realiseren om langer in hun woning blijven wonen.

Aanpassingen
De blijverslening is een financiële steun voor iedereen die een levensloopbestendige woning wil creëren. De aanpassingen lopen uiteen van klein (bijvoorbeeld een gasmelder, tweede trapleuning, waterdetector en optische rookmelder) tot groot (zoals traplift, slaapkamer en badkamer verplaatsen naar begane grond, inloopdouche etc.). Met de blijverslening kunnen aanpassingen worden betaald. Een voorwaarde voor de lening is dat deze voorafgaand aan de werkzaamheden is aangevraagd.

SVn
De blijverslening is mogelijk door de samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkhuisvesting Nederland (SVn). Het SVn toetst of een aanvrager in aanmerking komt voor de blijverslening en wat het maximale leenbedrag is. Kleine aanpassingen tot 10.000 euro kunnen gefinancierd worden met een consumptieve lening, waar bij grotere aanpassingen (tot 50.000 euro) een hypothecaire lening wordt aangegaan.

Aanvragen
Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk om de blijverslening aan te vragen via de gemeente Stadskanaal. De aanvraagformulieren zijn te downloaden op de website en op te halen bij het bezoekersloket. Het ondertekende formulier wordt op volledigheid en voorwaarden beoordeeld door de gemeente, waarna deze wordt opgestuurd naar SVn. SVn stuurt vervolgens een persoonlijke offerte.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.