Direct naar de inhoud.

Huizenprijzen dalen in Stadskanaal en Veendam

REGIO – De huizenprijzen in Stadskanaal en Veendam zijn de afgelopen maand met bijna een procent gedaald. Dat blijkt uit de maandalert van Ortec Finance. In Borger-Odoorn stegen de prijzen met iets meer dan 1,5 procent.

In het hele oostelijke deel van de provincie Groningen dalen de prijzen van de woningen. In Oldambt, Westerwolde en Pekela is dit iets meer dan een procent. In de gehele provincie Groningen is een lichte stijging te zien van 0,13 procent. In Drenthe stijgen de prijzen in alle gemeentes. Het zuidoostelijke deel spant hier de kroon met een gemiddelde toename van 1,68 procent. Over de hele provincie is dit 0,69 procent.

Landelijk stijgen de prijzen van woningen met 0,72 procent. De grootste stijging is te zien in de gemeente De Waadhoek in Friesland met 1,95 procent. De grootste daling is in Westerwolde en Oldambt met 1,04 procent.

Eén reactie op “Huizenprijzen dalen in Stadskanaal en Veendam”

  1. Leuk! Alleen heeft RTLNieuws in het recente verleden ook eens gekeken naar én hoeveel huizen nu werkelijk beschikbaar waren voor verkoop én hoeveel er werkelijk werden verkocht. Bleek dat er maar weinig huizen werden verkocht! Met name het wonder van de gemeente Hoogeland leek prachtig te zijn 40% hogere verkoopprijs op uiteindelijk maar liefst een handjevol woningen. Dit zijn dus van die statistieken die leuk zijn bij het appelgebak op zondagochtend.

    Wat overigens wel blijft staan is de schaarste aan betaalbare huur en koopwoningen. Zelf ben ik nu inmiddels toch al gauw een jaar of vier op zoek naar een huurwoning in de regio, en dat valt nog niet mee. Net als het vinden van een nieuwere koopwoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-