Direct naar de inhoud.

Museumspoorlijn STAR in kerstsferen

  • door:
  • op:
Foto: Lars Blaauw

VEENDAM – Proef de sfeer van kerst en winter bij Museumspoorlijn STAR. Dat kan op zaterdag 22 en zondag 23 december. Dat weekend staat in het teken van de kerst. Op zaterdag 22 december brengt de Noordpool Express de Kerstman naar Veendam. Op 22 en 23 december rijdt de Kerstmarkt Express naar de kerstmarkt in Veendam.

Intocht Kerstman in Veendam

De Kerstman wordt op zaterdag 22 december met de trein opgehaald in Veendam. Beleef de intocht met deze bijzondere rit. Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij Cigo Totaalgemak in Veendam. De prijs is 2,50 euro voor kinderen en 5,00 euro voor 12 jaar en ouder. De Noordpool Express vertrekt om 16.15 uur vanaf station Veendam.

Noordpool Express op archieffoto

Kerstmarkt Express naar de Kerstmarkt 

Op 22 en 23 december rijdt de Kerstmarkt Express naar Veendam. Daar kunt u de sfeervolle kerstmarkt in het centrum bezoeken. Op zaterdag 22 december vertrekt de Kersmarkt Express om 15.00 uur uit Stadskanaal.  Om 20.00 uur ’s avonds gaat de trein weer terug naar Stadskanaal. Op zondag 23 december vertrekken de treinen om 10.45, 13.30 en 16.00 uur uit Stadskanaal. Reserveren voor deze ritten is niet nodig. Kaartjes zijn te koop bij de loketten in de stations Veendam en Stadskanaal. De kerstmarkt is op loopafstand van het station Veendam. Daarnaast rijdt er een historische paardentram tussen station en markt.

Lekker warm en gezellig

Onderweg in de trein is het lekker warm. De rijtuigen hebben allemaal verlichting en verwarming. En als dat niet genoeg is, dan is er ook nog gluhwein en warme chocolademelk aan boord. Een zangkoor zorgt voor de muzikale omlijsting.

Meer informatie

Meer informatie, zoals de complete dienstregeling, over deze ritten is te vinden op onze website: www.stadskanaalrail.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal