Direct naar de inhoud.

‘Vlex Veendam Verjongt’ campagne is gestart

  • door:
  • op:
vanBeresteyn – (F: RTV1)

VEENDAM – Op woensdag 19 december is de campagne “Vlex Veendam Verjongt” gelanceerd. Deze campagne is georganiseerd door jongeren uit Veendam met medewerking van de gemeente Veendam, leraren en jongerenwerk. Met een oude brandweerwagen gingen de initiatiefnemers door Veendam om Vlex onder de aandacht te brengen bij scholen. De campagne werkt toe naar een jeugddebat op vrijdag 8 maart 2019 in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Jongeren tussen de 12 en 20 jaar kunnen hun ideeën indienen via Vlex@veendam.nl.

Vlex
Het doel is de betrokkenheid bij jongeren creëren en/of vergroten voor de politiek en de directe leefomgeving. Er zijn verschillende brainstormsessies gehouden en er verschillende werkgroepen samengesteld voor de organisatie van dit project. Via sociale media wordt contact gelegd met zo veel mogelijk jongeren om er voor te zorgen dat zij hun ideeën indienen.

Doe mee!
Jongeren in de gemeente Veendam tussen 12 en 20 jaar kunnen een idee indienen. Heb je een te gek idee om Veendam voor jeugd bruisender te maken? Stuur je idee in een filmpje of tekst naar Vlex@veendam.nl. Inschrijven kan tot 1 februari 2019.

Selectie
Het college van burgermeester en wethouders maakt uit alle ideeën een selectie. De indieners van de geselecteerde ideeën worden uitgenodigd, om met hulp van de raadsleden, de ideeën te onderbouwen en te beargumenteren. Het publiek kiest tijdens het debat het winnende idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-