Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gedeelte N33 gestremd wegens bomenkap

VEENDAM – De N33 tussen Meeden en Veendam is van zaterdagochtend 5 januari 07.00 uur tot zondag 6 januari 20.00 uur afgesloten voor het verkeer. Dat geldt ook voor dezelfde uren in de weekeinden van 12 en 13 én 19 en 20 januari. Rijkswaterstaat sluit de rijrichting Zuidbroek naar Veendam af vanwege de kap van 140 (van de 250) bomen langs de N33. Deze bomen staan tussen afslag Meeden/Muntendam en Veendam.

Slechte staat

De bomen verkeren in zo’n slechte staat dat ze een gevaar vormen voor de weggebruikers. Rijkswaterstaat gebruikt het weekeinde van 26 en 27 januari mocht het niet lukken de klus in drie weekeinden te voltooien. Overigens is de autoweg in noordelijke richting – verkeer rijdende richting Zuidbroek/A7 – wel open.

Roeken

In de bomen zit een kolonie roeken. Deze beschermde vogels beginnen in februari te broeden. Vandaar dat de bomenkap nu moet gebeuren. De nesten van de roeken worden voor de kap uit de bomen gehaald en krijgen elders een plekje. Rijkswaterstaat plant eveneens binnen een straal van 4 kilometer nieuwe bomen. Bomen zetten CO2 om in zuurstof. Daarom moeten we zuinig zijn op onze bomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gedeelte N33 gestremd wegens bomenkap

  1. In heel Nederland worden bomen massaal gekapt voor het uitrollen van 5G netwerk.
    Bomen zetten CO2 om in zuurstof. 5G maakt ons ziek en we kunnen er niets tegen doen, alles is al lang beslist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.