Direct naar de inhoud.

Nijjoarsveziede Keramisch Museum Goedewaagen

  • door:
  • op:

NIEUW-BUINEN – Het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen houdt op zondag 20 januari haar Nijjoarsveziede. Aanvang 14 uur, de toegang is gratis.

Het programma
– 1. Een Powerpoint-terugblik door conservator Friggo Visser op de bijzondere schenkingen en nieuwe bruiklenen van 2018.
– 2. Een Powerpoint-lezing van Fred Ootjers over de meubelfabriek ‘Nederland’ van J.A. Huizinga. Het Huizinga Kabinet maakt sinds mei 2018 onderdeel uit van het Keramisch Museum en bestaat uit een aantal kasten van de meubelfabriek, waarin keramiek is tentoongesteld.
– 3. Een Powerpoint-lezing van verzamelaar en glazuurspecialist Bert-Jan Baas over zijn research voor het keramisch museum naar bijzondere kunstglazuren van 1895 tot 1954. Aandacht voor Porceleyne Fles, Chris Lanooij, Bert Nienhuis, Herman Verlee en Willem Muller (PZH) en Dirk Abraham Goedewaagen en Willem van Norden. (Kunstatelier Goedewaagen-Distel).

Museumwinkel
Verder is er aandacht voor de recent verschenen paperbacks over de Goudse Pijpen, de Aardewerkfabriek Zenith en de meubelfabriek Huizinga. Daarnaast is er de presentatie van een aantal nieuw ingerichte deeltentoonstellingen en de in het afgelopen jaar ingrijpend veranderde museumwinkel met onder andere een fraaie collectie van Albarello-tegels en tableaus.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal