Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwjaarsvisite SHC met nostalgische film

Fragment uit de film ‘Een jaar rechtuit’ uit 1969

STADSKANAAL – Al jaren houdt het Streekhistorisch Centrum de traditie in ere om op de eerste zondag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsvisite te houden. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op zondagmiddag 6 januari.  Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het museum te bekijken onder het genot van traditionele nieuwjaarslekkernijen als rolletjes,  kniepertjes en boerenjongens.

Film

De tentoonstelling ‘Muthert, 100 jaar koopmannen in Musselkanaal’ is deze middag gratis te bezichtigen, en in de zaal draait de film ‘Een jaar rechtuit’ over gebeurtenissen in de in 1969 net gevormde nieuwe gemeente Stadskanaal.

Om 15.00 uur zal het bestuur gezamenlijk met de aanwezigen het glas heffen op het nieuwe jaar 2019

  • Bij de foto: Op 1 januari 1969 ontstond de nieuwe gemeente Stadskanaal uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde met een deel van de gemeente Wildervank. Daartoe moesten ook de plaatsnaamborden worden vervangen. (Collectie Streekhistorisch Centrum).

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.