Direct naar de inhoud.

Het bankje van Lucas Meijer

 • door:
 • op:

STADSKANAAL – Al zeven jaar gaat Lucas Meijer (87) langs bij het graf van zijn overleden vrouw. Hij verloor zijn vrouw in 2012 en sindsdien bezoekt Meijer elke dag het graf. Omdat hij slecht ter been is, staat er een bankje naast het graf. ‘Dit is de enige manier om nog bij haar te zitten.’

Wildgroei

De gemeente Stadskanaal wil het bankje echter weghalen. Het moet daar weg, want de gemeente is bang dat dit bankje een probleem kan vormen door wildgroei van bankjes. Er zijn inmiddels hierover vergaderingen en veel discussies geweest maar de gemeente Stadskanaal blijft erbij dat het bankje weggehaald moet worden. Het voldoet niet aan de regels. Bovendien zou het bankje op een ongeruimd graf staan en dat mag niet aldus wethouder Lian Veenstra (SP). Gemeentebelangen Stadskanaal (GBS) en D66 Stadskanaal vinden het grote onzin dat het bankje weg moet. Ze gaan hier binnenkort vragen over stellen in de gemeenteraad.

Foto: Facebook

Petitie

Ook op Social Media is het bankje inmiddels het gesprek van de dag en is er een petitie gestart om het bankje alsnog te gedogen voor Lucas Meijer.

 

11 reacties op “Het bankje van Lucas Meijer”

 1. Gemeente Stadskanaal. Schaam je diep .Om je druk te maken over een bankje waar een oude man al 7 jaar gebruik van maakt om even bij zijn overleden vrouw te kunnen zijn.
  Te treurig voor woorden dit.
  Ain knoalster.
  .

 2. Opnieuw laat het bestuur van Stadskanaal zien dat religeuse dogma en regelgeving ver boven de menselijke maat gaan. Welk respect is er eigenlijk voor de mens.

 3. Wat kan een gemeente iemand toch pijn en verdriet doen. Dan heb je toch geheel geen gevoel voor oudere mensen. Bovendien zijn zo langzamerhand op alle gebieden al niet meer belangrijk in deze maatschappij

 4. Tja. Allemaal een bankje gaat niet. Snap ik. Of bedenk iets wat met de juiste sleutel bij de ingang staat. Net als invalideparkeerplek misschien sleutel op aanvraag. Of help mensen als Lucas om het leven weer op te pakken en niet te blijven rouwen. Da’s ook geen leven toch? Al 7 jaar elke dag. Mvg. Flip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-