Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lucas Meijer is blij met bankje bij graf

Foto: Marc Dol – (RTV1)

STADSKANAAL – Lucas Meijer (88) is blij dat er weer een bankje bij het graf van zijn vrouw Albertien staat. De gemeente Stadskanaal onthulde de bank vrijdag 20 september op begraafplaats Noord. Het bankje van Meijer was eerder dit jaar verwijderd omdat het tegen de regels zou zijn. De lokale politiek maakte echte bezwaar, Pieter Stroop van Renen, stadsdichter van Gouda, kwam in actie, maakte een dichtbundel en Jessica Klok en Carla Scheepstra zamelden 23000 handtekeningen in. Zij en twee zoons van Meijer waren aanwezig bij de onthulling.

Zolang Lucas Meijer blijft leven blijft ook het bankje op zijn plek. Daarna krijgt het elders op begraafplaats Noord een plekje voor algemeen gebruik. Voor nu zegt Meijer erg blij te zijn al vond hij al die commotie maar niets. “Het mooiste is straks als ik hier weer alleen kan zitten”.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.