Direct naar de inhoud.

Lucas Meijer is blij met bankje bij graf

  • door:
  • op:
Foto: Marc Dol – (RTV1)

STADSKANAAL – Lucas Meijer (88) is blij dat er weer een bankje bij het graf van zijn vrouw Albertien staat. De gemeente Stadskanaal onthulde de bank vrijdag 20 september op begraafplaats Noord. Het bankje van Meijer was eerder dit jaar verwijderd omdat het tegen de regels zou zijn. De lokale politiek maakte echte bezwaar, Pieter Stroop van Renen, stadsdichter van Gouda, kwam in actie, maakte een dichtbundel en Jessica Klok en Carla Scheepstra zamelden 23000 handtekeningen in. Zij en twee zoons van Meijer waren aanwezig bij de onthulling.

Zolang Lucas Meijer blijft leven blijft ook het bankje op zijn plek. Daarna krijgt het elders op begraafplaats Noord een plekje voor algemeen gebruik. Voor nu zegt Meijer erg blij te zijn al vond hij al die commotie maar niets. “Het mooiste is straks als ik hier weer alleen kan zitten”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal