Direct naar de inhoud.

Onthulling ‘bankje’ op Begraafplaats Noord

  • door:
  • op:
Gemeenteraad Stadskanaal bijeen in spoeddebat over het bankje van Meijer. –  (F: RTV1)

STADSKANAAL – Begin dit jaar is er actie gevoerd om de bank die de familie Meijer bij het graf van mevrouw Meijer heeft geplaatst te behouden. Ook in de gemeenteraad van Stadskanaal is er ruim aandacht geweest voor dit initiatief.

Petitie en actie

Een petitie leverde meer dan 25.000 handtekeningen op. Pieter Stroop van Renen begon een actie met andere dichters; het resultaat is een kleine dichtbundel dat aan de wethouder is aangeboden.
Eind januari werd er een oplossing gevonden die alle partijen tot tevredenheid stemde. De bank mag op het pad blijven staan zolang de heer Meijer leeft en wordt daarna op een andere locatie op de begraafplaats geplaatst voor algemeen gebruik voor een moment van rust of reflectie. Ook spreekt men af dat er enkele dichtregels worden aangebracht op de bank. De bank wordt zo een symbool van rouw, trouw, naastenliefde en respect voor hen die er waren en onderling respect voor hen die er zijn.

Op vrijdag 20 september wordt de gegraveerde bank in het bijzijn van de familie en de stadsdichters door wethouder Veenstra onthult en kan iedereen via een QR code de gedichten-bundel lezen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal