Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder lanceert stoppen met roken app

(F: RTV1)

STADSKANAAL/DEN HAAG – Wethouder van zorg en welzijn, Lian Veenstra, lanceert vandaag een bijzondere App in het Louwmanmuseum in Den Haag tijdens de openingsmanifestatie van de eHealthweek.

Tijdens de eHealthweek is er aandacht voor de snel toenemende hoeveelheid digitale zorgmogelijkheden, zoals websites en apps. Stadskanaal heeft, samen met vier andere gemeenten, de primeur en doet een jaar lang mee aan een pilot van de app Stopadvisor. Deze app ondersteunt mensen die willen stoppen met roken.

eHealth-app StopAdvisor
StopAdvisor is gebaseerd op een Engelse website die bewezen effectief is voor deze doelgroep. De app is ontwikkeld door Pharos, het Trimbos-instituut en het Leids Universitair Medisch Centrum, die veel aandacht hebben besteed aan gebruiksgemak. De app houdt bovendien rekening met de problemen van kwetsbare groepen. Samen met vier andere gemeenten doet Stadskanaal een jaar lang mee aan een pilot.

Persoonlijke aandacht
De kracht van StopAdvisor is de persoonlijke aandacht: je krijgt gericht advies op de momenten dat je het als roker moeilijk hebt. Dat wordt gecombineerd met de aanpak van de achterliggende problemen, zoals bijvoorbeeld armoede en werkeloosheid. Hiervoor richten we een breed netwerk op van verschillende lokale partijen, zoals de welzijnsorganisatie, huisartsen, scholen en sportverenigingen. Wat de oorzaak van het rookgedrag ook is, we pakken het met elkaar op.

Meedoen
Lian Veenstra weet dat er in Stadskanaal nog veel gerookt wordt. Ze is zelf ook roker en gaat meedoen aan de pilot met de app. ‘Ik ben gemotiveerd om eindelijk eens te stoppen. Ik wil nog lang kunnen genieten van mijn gezin en ik heb nog allerlei ambities. Via sociale media zal ik laten zien hoe het me vergaat. Daar wil ik eerlijk in zijn, ook als ik het moeilijk heb. Sommige mensen zeggen: het gaat lastig worden. Tja, dat weet ik ook wel. Ik heb liever dat iemand zegt: ‘Hé wat goed dat je stopt, kan ik je helpen?’ Een positieve instelling, begrip en een steun in de rug, daar gaat het om in deze pilot: ‘We snappen het als je chagrijnig bent, maar je bent goed bezig en we hebben deze tip voor je.’ Zo bereik je het meeste.

/////////// #stadskanaalpaktaan!

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.