Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Techforfun viert 5 jarig bestaan

(F: Peter Panneman)

VEENDAM – Vijf jaar geleden ging in Veendam Techforfun van start, een onderwijsproject waarin de gemeente Veendam, Winkler Prins en basisscholen en bedrijven uit de regio samenwerken om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Techforfun was vanaf dag 1 een succes en daarom wordt op donderdag 24 januari het eerste lustrum gevierd.

Aanleiding voor de start van Techforfun in 2013 was de grote behoefte aan technische vakmensen. Door kinderen al vroeg te interesseren voor techniek, hoopten de initiatiefnemers dat zij op de middelbare school een technisch profiel en daarna een technische vervolgopleiding zouden kiezen. Het project was meteen een succes, dankzij de bijzondere samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs en de betrokkenheid van vele vrijwilligers. In 2014 won Techforfun de Onderwijsprijs voor de provincie Groningen. In de landelijke finale sleepte het project in 2015 een tweede prijs in de wacht.

Ook nam het aantal leerlingen dat op de middelbare school een technisch profiel koos toe. Ondanks het enthousiasme van alle betrokkenen zag het er even naar uit dat het project om financiële redenen niet kon worden voortgezet. Gelukkig zegde Paragon Pet Products uit Veendam in 2017 toe de lessen voor een aantal jaren te sponsoren.

De naam van het project werd als dank veranderd in Paragon Techforfun. Paragon Techforfun drijft voor een belangrijk deel op vrijwilligers, die de lessen op Winkler Prins begeleiden. Bijna allemaal hebben ze een technische of onderwijskundige achtergrond. Zij zijn dan ook allemaal uitgenodigd voor de lustrummiddag.

(Door: Peter Panneman)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.